Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Play med Jüri Pootsmann vann i Estland!

Efter två semifinaler avgjordes ikväll finalen av Estlands uttagning Eesti Laul 2016 i Saku Suurhall i Tallinn, samma arena som användes när esterna stod som eurovisionvärdar 2002. Vi bjöds på en välproducerad final där vi förutom själva tävlandet bjöds på nostalgi! Till exempel framträdde Maarja-Liis Ilus och Ivo Linna med sin Kaelakee Hääl, tjugo år efter att de tog bidraget till en femteplats i Eurovision Song Contest! Det framträdandet kan du se här.

Finalen avgjordes i två röstningsomgångar. I den första röstade tittarna tillsammans med en jury fram tre stycken superfinalister och sedan fick tittarna på egen hand rösta fram vinnare bland de tre.

Till superfinal gick de två bidragen jag hoppades mest på, den sköna Supersonic med Laura Remmel som tidigare eurovisiontävlat med Suntribe och Play med den senaste estniske Idol-vinnaren Jüri Pootsmann. Med sig dit fick de ett av de märkligaste bidragen vi sett på årets eurovisiontour - Immortality med Cartoon som består av två och en halv minut animerad video innan man får ens se en skymt av bidragets huvudartist!

Tittarna bestämde sig för att Play var det bästa valet, vilket innebär att Estland i år representeras av en snyggt instrumenterad ballad som lever högt på rösten från den 21-årige Idol-vinnaren och en skön 60-talsvibb. Jag saknar det lilla extra och tror inte på några högre höjder i resultatlistan för Estland i maj - men man lär inte behöva skämmas för sitt bidrag som lät såhär ikväll (Du hittar alla bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2016 här!):

Resultatet i den första röstningsomgångenJurypoäng
Tittarpoäng
Totalt
Resultat
1.
Jüri Pootsmann - Play
(Fred Krieger, Stig Rästa)
12

12
24
Till superfinal
2.
Laura - Supersonic
(Sven Lõhmus)
6

10
16
Till superfinal
3.
Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality
(Ago Teppand, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar, Kerli Kõiv, Iiris Vesik, Kristel Aaslaid)
8

8
16
Till superfinal
4.
Mick Pedaja - Seis
(Mick Pedaja)
10

5
15
Utslagen
5.
Meisterjaan - Parmupillihullus
(Jaan Tätte Juunior)
3

7
10
Utslagen
6.
I Wear* Experiment - Patience
(Hando Jaksi, Mikk Simson, Johanna Eenmaa)
7

3
10
Utslagen
7.
Grete Paia - Stories untold
(Sven Lõhmus)
2

6
8
Utslagen
8.
Go Away Bird - Sally
(Stanislav Bulganin)
4

2
6
Utslagen
9.
Kéa - Lonely boy
(Egert Milder, Robert Stanley Montes, Ian Karell)
5

1
6
Utslagen
10.
Kati Laev & Noorkuu - Kaugel sinust
(Urmas Kõiv, Anneli Kõiv)
1

4
5
Utslagen

Resultatet i superfinalenAndel tittarröster
1.
Jüri Pootsmann - Play
44%
2.
Laura - Supersonic

3.
Cartoon feat. Kristel Aaslaid - Immortality

Play med Jüri Pootsmann vann i Estland! Reviewed by Pierre on 23:10:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Väldigt intressant låt och framför allt en väldigt intressant artist! Tror absolut den här kommer att växa på mig : )

  SvaraRadera
 2. Om man vill visa Europa vad motsatsen till utstrålning är valde man absolut rätt artist. Har sällan sett någon som mer personifierar att inte besitta DET.

  Två likvärdiga bidrag musikaliskt som vann igår men oj så mycket bättre jag tycker Polens vinnare är inte minst artisten då. Polen ligger nog topp tio för mig medans Estland möjligen hamnar topp tjugo men det är gränsfall

  Lasse

  SvaraRadera
 3. En av årets absolut bästa låtar enligt mig. Och framträdandet med för den delen. Chanser i ESC är väl kanske inte lika stora men jag gillar den så hinla mycket!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.