Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan: Samra - Miracle

Även i år är Sverige galet överrepresenterat bland de tävlande bidragens upphovsmän! Hela elva av årets bidrag har minst en blågul upphovsman bakom sig! Det är dags att kolla in tävlingens allra flitigaste leverantör av svenska bidrag vid sidan av Sverige - Azerbajdzjan, som för åttonde året i rad tävlar med en specialbeställning från Sverige!

Efter att under sina sex första år i Eurovision Song Contest alltid ha placerat sig topp tio så har det gått lite trögare för azererna under de två senaste - Dilara Kazimovas tjugoandraplats i Köpenhamn följdes av en tolfteplats för Elnur Hüseynov i Wien i fjol. Kanske var det den relativa motgången som gjorde att man i år gick extra grundligt till väga när man valde bidrag?

Valet av den 21-åriga Samra Rahimi och låten Miracle, skriven av Amir Aly, Jakke Erixson och Henrik Wikström, sägs nämligen grunda sig på dels en omröstning internt hos tvbolaget, tillsammans med en opinionsundersökning bland över hundra eurovisionfans och representanter från musik- och tvbranschen i fler än 35 europeiska länder! Samra hittade man i den inhemska upplagan av The Voice där hon tog sig ända till den avgörande finalen i mars. Hon tävlade dock i den azeriska uttagningen redan som 16-åring 2012, men slogs då ut redan i första heatet efter det här framträdandet och förra året tog hon sig till kvartsfinal i turkiska The Voice.

Nog skaver det ännu en smula att azererna aldrig låter det minsta lilla Azerbajdzjan i den här tävlingen, men i år tänker jag faktiskt skita helt och hållet i det där skavet. När man i år för första gången styr rakt in på popspåret träffar man nämligen rakt i mitt popsnörehjärta på ett sätt som får mig att vilja greppa hopprepet och bli Samra framför badrumsspegeln, sjunga med i plåsterrefrängen och bli en del av det tre minuter långa och förbannat hookiga minidramat. På minussidan lär det här inte få några pris för nyskapande och Samra är inte ett under av säkerhet på en livescen - men en ny finalplats lär det bli, och med ett lyckat scenframträdande så är man tillbaka på topp tio också. Ibland behöver det inte vara svårare än en väldigt lättillgänglig popbagatell - och hur det än går lär jag bli lika poptastiskt lycklig varenda gång den här dyker upp i spellistan!

Upphovsmän
Amir Aly, Jakke "T.I Jakke" Erixson, Henrik Wikström
Startnummer
Nummer 14 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Azerbajdzjan rankas just nu som sjuttonde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Azerbajdzjan: Samra - Miracle Reviewed by Pierre on 17:54:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Haha erkänn att du HAR stuffat till Samra framför spegeln! :D

  SvaraRadera
 2. Jag känner lite detsamma här som i fallet Finland. Det börjar väldigt bra men låten utvecklas aldrig utan bara står och stampar kvar, och tyvärr är inte den välfigt klistriga refrängen stark nog att hålla kvar mitt intresse. Ett plus dock för att Azerbaijan gör något åtmionstone lite annorlunda och skickar en upptempolåt. Det blir troligtvis final men utanför topp 10 återigen.
  2+/5

  SvaraRadera
 3. Hur kan man inte älska det här? Låter väldigt 80-tal vilket är ett stort plus för mig! Håller inte med Axel om att den inte utvecklas, det är ju under andra halvan som mirror-hooken byggs upp och används fullt ut!

  SvaraRadera
 4. Är det dåligt i mina ögon? NEJ. Är det bra i mina ögon? NEJ. Vad är det då i mina ögon? TRÅKIGT

  Alltså ett medelbidrag för min del. Det hamnar där efter en vers som ligger lite över medel och en refräng som ligger lite under medel.

  Man kan väl egentligen säga att det helt enkelt är väldigt Azerbajdzjan i ESC. Överproducerat och utan riktig själ. Men för att ge den en chans ska jag låta den vila för mig ett tag. Refrängen börjar skava allt mer för mig.

  Lasse

  SvaraRadera
 5. Är en snygg låt men rätt ointressant men hamnar ändå på en 25e plats på min lista : ) men en nu topp 10 för Azerbaijan tror jag på i år

  1.
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16.
  17.
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22.
  23. FINLAND (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5)
  26.
  27.
  28.
  29.
  30.
  31.
  32.
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.