Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bulgarien: Poli Genova - If Love Was A Crime

Bulgarien har inte eurovisiontävlat sedan tävlingen senast avgjordes i Sverige! Efter att Elitsa & Stoyan åkt ut i semifinalen i Malmö med Samo Shampioni meddelades nämligen att man drog sig ur tävlingen på grund av bristande ekonomi - men sex raka stopp i semifinalen gjorde säkert det beslutet enklare att ta. I år är man dock ett av fyra länder som gör comeback i tävlingen efter uppehåll!

I februari meddelade det bulgariska tvbolaget BNT att man gjort ett internt val. Man gör precis som i Malmö och skickar en tidigare tävlande, den nu 29-åriga Poli Genova som representerade Bulgarien 2011 i Düsseldorf med Na Inat som slutade på tolfte plats i semifinalen, bara halvdussinet poäng från en finalplats. I höstas syntes hon som programledare för Junior Eurovision Song Contest som ju då gick av stapeln i Sofia - något som gjorde att det inte kändes helt oväntat att det nu blir henne vi möter som bulgarisk representant i Stockholm. Hennes If Love Was A Crime presenterades sist av alla årets bidrag, halvvägs in i mars.

Låten är en hyllning till modet att älska och att slåss för rätten till sin kärlek oavsett omständigheter och vad andra tycker och är skriven av bland andra svenske Joacim Bo Persson som härmed eurovisiontävlar för andra året i rad.

Jag var inte omedelbart övertygad av låten, men jag har hunnit vinnas över sedan den släpptes och börjar tro det här fungera riktigt bra i Stockholm! Det låter fräscht och modernt, svänger ett gäng och jag älskar hooken man byggt omkring låtens enda fras på bulgariska. Enda orosmomentet är att bulgarerna aldrig visat någon som helst fingertoppskänsla när det gäller att ge sina bidrag en schysst inramning på scenen. Å andra sidan har de aldrig tävlat med någon riktigt bra låt förut heller - så jag hoppas och tror man träffar rätt där också den här gången! I så fall är finalplatsen gjuten - om inte så kan det bli tuffare.

Upphovsmän
Borislav Milanov, Sebastian Arman, Joacim Bo Persson och Poli Genova
Startnummer
Nummer 12 i semifinal II
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Bulgarien rankas just nu som tionde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Bulgarien: Poli Genova - If Love Was A Crime Reviewed by Pierre on 19:46:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Jag trodde inte att jag skulle bli blåst av stolen av detta bidraget, men så fel jag hade! Det här är utan tvekan den bästa i sin klass detta året, med ett stort antal effektiva hookar och en attityd som ger den en egen identitet, trots konkurrensen. Poli bidrar därför med båda mina två favoritbidrag från Bulgarien! En solkar finalplats tror jag, men där kanske jag får bli jag nöjd om de når topp 10.
  5/5

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Min stora favorit i år. Jag önskar verkligen att Poli Genova kommer till final för det är både hon och Bulgarien värda.

  SvaraRadera
 4. En av årets bästa- och äntligen Bulgarien! Jag har aldrig gillat något bidrag från detta land tidigare. Detta är den låten jag har lyssnat på allra mest av årets låtar (dock är det ändå några låtar jag tycker är bättre)

  SvaraRadera
 5. Det hör är en av de låtar som växt mest på mig i år och tror den kommer kunna göra det mer.. men just nu tycker jag det finns 23 bättre låtar ; )
  1.
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6. Makedonien (4 av 5) 
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15. Malta (3,5 av 5) 
  16. Danmark (3 av 5) 
  17. Ryssland (3 av 5) 
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24. BULGARIEN (3 av 5)
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32. Tjeckien (2 av 5) 
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.