Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern: Minus One - Alter Ego

Det har gått fyra år sedan Cypern och Grekland senast hade chansen att rösta på varandra i Eurovision Song Contests semifinaler! Den gången, i Baku, bytte man tolvor med varandra till Ivi Adamous La La Love respektive Eleftheria Eleftherious Aphrodisiac - återstår att se om man gör det i år, för nu har man chansen igen! Gör man det inte så är det första gången det händer sedan semifinalerna introducerades...

Efter att förra året ha valt bidrag i det ganska ambitiösa uttagningsformatet Eurovision Song Project bestämde sig det cypriotiska tvbolaget CyBC den här gången för att välja sitt bidrag internt. Kopplingen till förra årets nationella uttagning finns ändå där - man bestämde sig nämligen för att skicka rockbandet Minus One som blev trea på hemmaplan i fjol med låten Shine.

Femmannabandet har spelat tillsammans i sex år och har främst gjort sig kända som ett liveband som gör rockifierade covers av andras hits - vilket genast blir en övergång till deras tävlingsbidrag i Stockholm! Deras låt Alter Ego är skriven tillsammans med vår egen schlagerkung Thomas G:son, vilket för hans del innebär att han i år eurovisiontävlar för elfte gången och för det sjätte landet i raden efter att tidigare ha representerat Sverige, Danmark, Norge, Spanien och Georgien!

Det här låter ju just väldigt mycket som en rockifierad version av klassisk svensk Skara-schlager, något som utan större svårighet skulle kunna arrangeras om för att passa säg Linda Bengtzing eller rentav After Dark. Här bryts med andra ord ingen ny mark - men vem behöver det när man får ett stycke ruskigt lättillgänglig rockschlager som sitter som klister efter första lyssningen? Jag känner mig en liten smula lättköpt, men vad fan, det är inte första gången jag säljer mig för en allsångsrefräng - och jag tror bestämt att det är ett recept som fungerar i Globen också, särskilt som man sticker ut i startfältet. Med hjälp av bland annat tolv grekiska poäng blir det final, men förmodligen ingen framträdande plats där.

Upphovsmän
Minus One och Thomas G:son
Startnummer
Nummer 11 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Cypern rankas just nu som nittonde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Cypern: Minus One - Alter Ego Reviewed by Pierre on 22:17:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Orkestrationen är grym och refrängen är riktigt välgjord med hooks överallt som gör den lättillgänglig, och jag tackar aldrig nej till lite smarrig rock i denna tävlingen, MEN - som rockälskare känner jag mig lite...lurad. Som att jag får det för enkelt för mig, att jag inte blir utmanad. Just det gör att jag inte kan klassa Cypern som en av mina favoriter, och utan att avslöja för mycket så kan jag säga att jag har andra rockfavoriter i år.
  3+/5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan att avslöja för mycket tror jag nog att jag kommer att överraska en del läsare i mina omdömen om rockigare bidrag framöver.

   Radera
 2. Trodde aldrig jag skulle gilla den här låten! Men det gör jag, tror på en ganska hög placering i finalen
  1.
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6. Makedonien (4 av 5) 
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14.CYPERN (3,5 av 5)
  15. Malta (3,5 av 5) 
  16. Danmark (3 av 5) 
  17. Ryssland (3 av 5) 
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24. Bulgarien (3 av 5) 
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32. Tjeckien (2 av 5) 
  33.
  34.
  35.
  36. GREKLAND (1,5 av 5) 
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.