Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Danmark: Lighthouse X - Soldiers of Love

När jag kollade in Danmarks bidrag förra året skrev jag att jag hoppades de skulle åka ut med huvudet före så att de lärde sig en läxa - att en gång för alla sluta skicka menlösa mellanmjölkbidrag. Och ut åkte de ju - The Way You Are med Anti Social Media skrapade bara ihop 33 poäng, slutade på en trettondeplats i semifinalen och såg till att danskarna bommade finalen för första gången på åtta år. Dessvärre verkar man inte ha lärt sig någonting alls av den erfarenheten - istället verkar man ha bestämt sig för att utveckla slätstrukenhet till en konstart!

Det började ju så bra! Årets upplaga av Melodi Grand Prix innehöll flera pärlor. Mest gillade jag den dansk-australiensiska The Voice-vinnaren Anja Nissens Never Alone och ännu mer Simones skönt suggestiva Heart Shaped Hole som faktiskt är en av mina stora favoriter i någon nationell uttagning i år. Båda fanns också med när danskarna röstade fram tre bidrag till en avgörande superfinal. Som utfyllnad, trodde jag, fick de med sig poptrion Lighthouse X och Soldiers of Love dit. Så fel jag hade! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över att Lighthouse X fick 42% av rösterna och ett öronbedövande jubel när de förklarades som vinnare.

Jag har faktiskt lite svårt att förstå. Danmark är våra grannar. Vi är på många sätt väldigt lika. Men uppenbarligen inte när det gäller musik. Jag vägrar tro att Soldiers of Love vore något annat än en given sjundeplats om den tävlat i Melodifestivalen. Den är liksom i så total avsaknad av något att bry sig om att helheten blir rent provocerande intetsägande, som om man verkligen ansträngt sig för att vara så platt och menlös som det bara är möjligt. In genom det ena örat och ut genom det andra - precis som danskarna för andra året i rad kommer att åka ut i semifinalen. Funkar omläxa tro?

Upphovsmän
Søren Bregendel, Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian Owens, Daniel Durn, Katrine Klith Andersen
Startnummer
Nummer 14 i semifinal II
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Danmark rankas just nu som tjugonionde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Danmark: Lighthouse X - Soldiers of Love Reviewed by Pierre on 20:27:00 Rating: 5

6 kommentarer:

 1. Enligt mig hade Danskarna förra årets mest outhärdliga bidrag. Men såhär i efterhand måste jag nästan credda dem. Den var åtminstone skitkass. Den väckte känslor. Årets bidrag är däremot så innehållslöst att jag nästan glömmer att det är tänkt att vara en låt. Låter snarare som en prototyp av ett demo! Jag har en väldigt motvilligt känsla av att det kanske finns en liiiiiten liten chans att tillräckligt många européer (eller jurymedlemmar) känner sig sugna på vitt bröd och röstar det till final, men näe, det borde bara inte funka. Särskilt nu när de hamnat på en usel plats i startordningen omringat av bidrag som vet hur man tar plats.
  1/5

  SvaraRadera
 2. Det här är min favorit låt i årets upplaga av eurovision, med ett bra budskap om att sprida ljus över världen, jättebra sångröster från alla tre i bandet och en fin melodi. Jag tror personligen att budskap är viktigt i eurovision och det kan säkert ta de långt i tävlingen. Ni bör inte vara så säkra på att låten inte kvalificerar till finalen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast just budskapet är väldigt klyschigt levererat. Om vi håller varandra i händerna utan att släppa taget så blir vi kärlekssoldater?

   Radera
  2. Nja, det tycker jag inte att den är direkt. Melodin är fin och texten är väldigt väsentligt till det som pågår i världen just nu.

   Radera
 3. För mig sätter den här låten sig rejält på mitt huvud.. och måste faktiskt säga att jag gillar. Kan inte sätta fingret på vad det är men det gör jag x)
  1. 
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16. DANMARK (3 av 5)
  17.
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32.
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med låten är väldigt catchy och killarna sjunger den jättebra!

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.