Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finland: Sandhja - Sing It Away

Med bara en månad kvar till eurovisionfinalen i Stockholm är det hög tid att börja kika närmare på de tävlande bidragen! Jag kommer att gå igenom dem ett och ett, ge lite bakgrund, sätta mina egna betyg och bedöma chanserna i tävlingen utifrån vad vi vet just nu! Jag är minst lika sugen på att få höra vad du tycker och tror, så kommentera i kommentarsfältet och/eller rösta i omröstningen längst ner i inläggen! Bidragen kommer att presenteras i slumpvis ordning, men vi börjar precis som tävlandet kommer att göra i Stockholm - med det finska bidraget!

Årets finska uttagning UMK höll en riktigt hög nivå med ett ovanligt stort fokus på pop och avgjordes i en riktigt spännande final! Hälften av rösterna kom från en jury uppdelad i flera delvis riktigt märkliga kategorier som t.ex. parlamentsledamöter, bloggare, barn och asfaltsläggare! De hade en stor favorit i Sing It Away med Sandhja som hade ett stort försprång när tittarnas poäng skulle fördelas. Tittarna var inte inne på samma spår utan gav sina högsta poäng till No Fear med Saara Aalto medan Sandhja placerades som trea. Försprånget från juryn räckte dock - Europa kommer att få Sing It Away med Sandhja i Stockholm!

Jag älskar att Finland fortsätter att tänka efter eget huvud och gång på gång skickar oväntade bidrag som sticker ut - på ont och gott. Förra året innebar det punk och ett rejält magplask - den här gången dansant smittande och väldigt ofinsk discosoul med 24-åriga Sandhja Kuivalainen. Jag tycker det här svänger riktigt skönt under den första minuten, vilket gör låten till en perfekt showstarter i den första semin! Dessvärre blir låten aldrig mer spännande än sin första minut. Om inte Sandhja kommer med en riktigt stark scenshow i Stockholm tror jag risken är stor att låten glöms bort medan tittarna sjunger loss med andra bidrag i vad som är en riktigt stark första semi. Grundtipset blir att Finland stannar i semin även i år!

Upphovsmän
Heikki Korhonen, Markus Savijoki, Milos Rosas, Petri Matara, Sandhja Kuivalainen
Startnummer
Nummer 1 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Finland rankas just nu som trettiotredje bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Finland: Sandhja - Sing It Away Reviewed by Pierre on 15:51:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Det här är kanske inte min musikstil, men jag tycker ändå att låten är märkvärt tunn. Som du säger är första minuten helt okej men då den aldrig stegrar eller utvecklas så blir det bara trist. Kan kamma ihop en del jurypoäng, men får svårt att hävda sig när tittarna ska rösta. Finland bommar i år igen.
  2/5

  SvaraRadera
 2. PS: "Bidragen kommer att presenteras i slumpvis ordning". Hur kommer sig detta beslut? Är det för att göra saken mer spännande? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att göra det lite mindre förutsägbart i första hand tror jag! Kändes lite roligare att skriva också när man inte behövde följa en given lista. :)

   Radera
 3. Gillar glädjen hon och låten förmedlar! Men som ni sagt så blir låten mindre och mindre intressant ju längre den lider men gillar den ändå :) tror Finland med lite tur kan knipa nån av de sista finalplatserna

  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14.
  15.
  16.
  17.
  18.
  19.
  20.
  21.
  22.
  23. FINLAND (3 av 5)
  24.
  25.
  26.
  27.
  28.
  29.
  30.
  31.
  32.
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.