Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Grekland: Argo - Utopian Land

Grekland har en imponerande svit av 15 år på raken i Eurovision Song Contests final, vilket till exempel innebär att man aldrig misslyckats med att ta sig dit i semifinalkvalet - en svit som bara toppas av Ryssland! Frågan är dock om man ändå inte till slut bryter den i år...

För första gången på tolv år skippade grekerna i år allt vad nationella uttagningar heter och tvbolaget ERT gjorde istället ett helt internt val. Valet föll på det helt oetablerade sexmannabandet Europond, men då namnet ansågs opassande för sammanhanget så byttes det snabbt ut mot Argo, samtidigt som man passade på att byta ut en av bandmedlemmarna. I låten Utopian Land blandar man hejvilt både engelska, grekiska och pontisk grekiska, det senare eftersom fem av de sex gruppmedlemmarna är pontiska greker, en minoritet boende främst i Georgien och Ryssland.

Låten har ett positivt budskap - den pågående flyktingkrisen och Europas ekonomiska svårigheter kan övervinnas om vi alla tar sikte mot det där utopiska landet - men hur jag än försöker har jag ruskigt svårt att se positivt på det här. Låten är ett stilmässigt hopkok av rap, folktoner och Ace of Base vilket trots att det på pappret låter åtminstone liiite spännande i praktiken faller helt platt, och på det har man dessutom lagt en text vars engelska del är så lökig att jag lätt kommer att välja en annan väg än Argo om jag någon gång skulle få för mig att dra till Utopia. När man nu dessutom fått olycksaliga startnummer två vågar jag mig på att gissa att den grekiska krisen i år utökas till att omfatta även Eurovision Song Contest - det här kan bara inte räcka för final!

Upphovsmän
Vladimiros Sofianides
Startnummer
Nummer 2 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Grekland rankas just nu som trettiosjunde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Grekland: Argo - Utopian Land Reviewed by Pierre on 21:12:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Härligt, här kommer våran första stora disagreement! Grekland hör i år till de i mina öron mest underuppskattade bidragen. Låten har en egensinnig atmosfär som sticker ut från de andra bidragen i tävlingen och refrängen sätter sig i hjärnan som en mask. Det har faktiskt gått och blivit en av de låtar jag lyssnat på mest! Jag tänker sticka ut hakan och säga att de faktiskt inte är chanslösa, men jag skulle inte bli förvånad (men mycket besviken) om de bommar i år.
  4/5

  SvaraRadera
  Svar
  1. I mina öron är just refrängen det klart sämsta i låten. Textraden "We're the rise in the rising sun, dance with us and have some fun" är direkt dödande - det ska till MYCKET för att väga upp sådant ordbajs. Jag hade förmodligen höjd betyget om låten var HELT på pontisk grekiska så man slapp förstå något. :D

   Radera
 2. Och jag som har den här i min topp 10 i år och tycker den är fantastisk. Älskar etno och att man hör vilket land den kommer ifrån och som Axel skriver här ovanför så sitter refrängen som en mask i hjärnan. Jag tror den här har stor chans till final (även om jag inte skulle bli förvånad om den bommade) Jag kan till och med tänka mig att slänga in ett par röster på den. (även om mestadelen av rösterna skulle hamna på annat håll)

  SvaraRadera
 3. Vi klarar oss utan Grekland i finalen i år! Tycker refrängen är värd 1 poäng och budskapet kan stå för de andra 0,5
  1.
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6. Makedonien (4 av 5) 
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15. Malta (3,5 av 5) 
  16. Danmark (3 av 5) 
  17. Ryssland (3 av 5) 
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24. Bulgarien (3 av 5) 
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32. Tjeckien (2 av 5) 
  33.
  34.
  35.
  36. GREKLAND (1,5 av 5)
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.