Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moldavien: Lidia Isac - Falling Stars

Skam den som ger sig har vi vid det här laget haft anledning att säga mången god gång i eurovisionsammanhang - och det är dags att ännu en gång återanvända den klyschan här! Efter tre år på raken av försök i den moldaviska uttagningen O Melodie Pentru Europa utan att ens vara i närheten av seger lossnade det i år till slut för 23-åriga Lidia Isac som gick och vann med Falling Stars!

Segern satt dock en bit in! Lidia var knapp favorit hos tittarna och bara trea hos den röstade juryn som hellre hade skickat balladen Save Love med Valeria Pașa, men det räckte för seger med två poängs marginal för Lidia och Falling Stars.

Det må ha varit en knapp seger som inte fick särskilt mycket mediauppmärksamhet, men den var trots det spektakulär på ett sitt alldeles egna och väldigt eurovisionnördiga sätt! Låten är skriven av ett svenskt team där bland annat Gabriel Alares ingår tillsammans med ryssen Leonid Gutkin, eurovisionvälbekanta då de bland annat låg bakom förra årets ryska tvåa A Million Voices med Polina Gagarina. I år har Alares fått med två låtar i Eurovision Song Contest! Förutom segern i Moldaviens uttagning så vann han även i Norge med Agnetes Icebreaker. Dubbeln i sig är långt ifrån unik - men att han vann båda segrarna samma kväll är det desto mer!

Det här är dock ingen A Million Voices eller ens en Icebreaker utan känns snarare som en kyligt beräknad ekvation för att lösa ut den minsta gemensamma nämnaren mellan samtliga popschlagerlåtar tävlingen skådat det senaste decenniet. Det är inget fel på hantverket, men här finns inte tillstymmelse till något eget, inget som sticker ut eller lyfter och vad värre är, här finns heller inget som liknar själ och hjärta - bara kyla och vindmaskiner. När man dessutom har olycksaliga startnummer tre i semin tror jag det är stenkört för Moldavien den här gången!

Upphovsmän
Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin
Startnummer
Nummer 3 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Moldavien rankas just nu som trettionionde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Moldavien: Lidia Isac - Falling Stars Reviewed by Pierre on 18:38:00 Rating: 5

2 kommentarer:

 1. Det här är precis sådan musik som ingen lyssnar på eller tycker om. Jag förstår inte ens vad ambitionen med ett sånt här bidrag är! Jag finner bara ett ord: onödigt. Detta blir första semins sistaplats.
  1/5

  SvaraRadera
 2. "en kyligt beräknad ekvation för att lösa ut den minsta gemensamma nämnaren mellan samtliga popschlagerlåtar tävlingen skådat det senaste decenniet" hahah rätt klockrent! :D även om det är en ganska tunn och rätt trist låt så finns det faktiskt någonting jag gillar med den x)
  Dock så är jag oxå rätt övertygad om att Moldavien missar final med många poäng x)

  1. 
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7. Litauen (4 av 5) 
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16.
  17.
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. MOLDAVIEN (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32.
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.