Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Polen: Michał Szpak - Color Of Your Life

Ett kort tag i vintras var Polen favoriter till att vinna hela tjottaballongen i Stockholm enligt såväl fans som spelbolagens odds! Orsaken var Cool Me Down med Margaret, en helskön och väldigt hittig låt skriven av ett helsvenskt team som skulle vara en av de tävlande i den polska uttagningen Krajowe Eliminacje. Då visste ingen att Margaret var ett fullständigt haveri på en livescen (så till den grad av skivbolaget fortfarande duktigt dammsuger upp alla försök att lägga ut finalframträdandet på t.ex. YouTube) och att polackerna därför valde att skicka något helt annat!

Ytterligare stjärnglans i den polska finalen fanns i Edyta Górniak som ännu ståtar med Polens bästa resultat i Eurovision Song Contest efter silverplatsen i landets debut 1994 med To Nie Ja. Inte heller hon lyckades blidka den polska publiken med sin Grateful utan fick liksom Maggan nöja sig med en pallplats bakom vinnaren Color Of My Life med Michał Szpak, i Polen känd som tvåa i den första polska upplagan av X Factor 2011.

För många var Michałs seger och framför allt Margarets nederlag ett svårsmält faktum - men jag tycker att man valde helt rätt när man valde finalens enda fungerande helhetspaket av låt och artist! Jag gillar det här lite motvilligt, trots att det är både kletigt och klyschigt i överkant och att låten är långt ifrån originell. I början jobbade jag faktiskt stenhårt på att komma på var den är snodd, bara för att inse att den snarare är ett hopkok av balladhits från 80- och 90-talen. Hög igenkänningsfaktor alltså, men på ett sätt jag tror jobbar till låtens fördel.

Man kan också ha många åsikter om Michałs frilla och stil, men de får båda honom att sticka ut och kommas ihåg. Han verkar dessutom vara en riktigt skön kille (jo, klicka på den länken!) och rösten är det ju verkligen inget fel på! Med tonartshöjning, lättillgänglighet och en allsångsinbjudande refräng ovanpå det så tror jag det här kan bli betydligt farligare än många verkar tro. På YouTube är den redan tredje mest spelad av årets låtar och jag tror inte det är någon tillfällighet - den är en solklar finalist och i finalen hamnar den på övre halvan!

Upphovsmän
Andrew Palmer och Kamil Varen
Startnummer
Nummer 2 i semifinal II
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Polen rankas just nu som trettonde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Polen: Michał Szpak - Color Of Your Life Reviewed by Pierre on 17:39:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Ojdå, jag är inte alls lika optimistisk till den här. Jag tycker faktiskt att det är riktigt märkligt att den rankas såpass högt på bettinglistorna och att den har så många views. Jag kan bara inte se den slå så brett genom Europa. Däremot tycker jag faktiskt lite om det här paketet. Behaglig klichémossa som inte tillför något nytt men som trots allt är ett härligt inslag.
  3/5

  SvaraRadera
 2. Var väldigt besviken på resultatet av den Polska tävlingen, lika besviken som jag blev på att Margaret var så dålig live :p
  Men gillar den här låten, och tror som dig Pierre på en fin placering i finalen.


  1. 
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7. Litauen (4 av 5) 
  8.
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16.
  17.
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. POLEN (3 av 5)
  23. Finland (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29.
  30.
  31.
  32.
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera
 3. Haha jag ÄLSKAR den där skön kille-länken! Tack för den, nu känns låten faktiskt bättre! :D

  SvaraRadera
 4. Solklar finalplats och jag tror att den kan till och med ha chans på topp 10 i finalen (säger inte att det blir så men inte omöjligt alls)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.