Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i Inför Eurovision Song Contest 2016 - del 1

Ikväll var det premiär för årets upplaga av SVTs klassiker Inför Eurovision Song Contest! Den nya panelen bestående av Helena Paparizou, Oscar Zia, Wiktoria Johansson och Njol Badjie bedömde de åtta första bidragen i den första semifinalen samt de redan finalklara Storbritannien under programledning av Christer Björkman!

Det var med viss bävan jag parkerade mig i soffan ikväll efter förra årets fullständiga bottennapp - men jag behövde aldrig sträcka mig efter skämskudden eller ens bli lite ilsk den här gången! Årets upplaga har precis som vanligt ett eller annat faktafel eller lite väl svepande generaliseringar (nej, Ungern har inte alltid gått till final i semifinalerna och Nederländerna har inte tävlat med country tre år i rad) och det är knappast någon djupare analys panelen bjuder på den här gången heller - men man har ändå något som förra årets gäng saknade: En varm ton och lite hjärta för tävlingen. Inget att dra några långtgående slutsatser utifrån - men rätt skön uppvärmning inför vad som snart komma skall!

Bidragen poängsattes som vanligt från noll till tio, vilket i år förstärks genom att panelens stolar lyser röda eller gröna beroende på om de gillar bidraget eller inte. Favorit i det första programmet blev lite oväntat Kroatiens Lighthouse med Nina Kraljić före Finland och Ungern, medan den stora förhandsfavoriten Ryssland fick nöja sig med att bli fyra.

Vad tyckte du om premiären? Kommentera i kommentarsfältet och/eller rösta här nedanför! Missade du programmet så kan du se det här - och här har du hela kvällens resultat:

Resultatet i den första delen av Inför Eurovision Song Contest


Wiktoria
Oscar
Njol
Helena
Totalt
Kroatien: Nina Kraljić - Lighthouse
5
8
8
8
29
Finland: Sandhja - Sing It Away
7
4
10
7
28
Ungern: Freddie - Pioneer
8
6
7
7
28
Ryssland: Sergey Lazarev - You Are The Only One
6
5
7
9
27
Storbritannien: Joe & Jake - You're Not Alone
4
7
4
7
22
Nederländerna: Douwe Bob - Slow Down
2
5
6
6
19
Moldavien: Lidia Isac - Falling Stars
4
4
4
6
18
Armenien: Iveta Mukuchyan - LoveWave 
5
2
2
6
15
Grekland: Argo - Utopian Land
1
1
3
8
13
San Marino: Serhat - I Didn't Know
1
0
2
7
10

Resultatet i Inför Eurovision Song Contest 2016 - del 1 Reviewed by Pierre on 21:21:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Så mycket bättre än förra året men ja, faktafelen retade gallfeber på mig, speciellt när de kommer från någon så kunnig som Christer BJörkman. Panelen var ljusår bättre än förra årets panel och lite nyanserade i år tack och lov....

    SvaraRadera
  2. Varför sätter de poäng 0-10? 0-5 är mycket tydligare! Och bakåtsträvaren och "det var bättre förr"-jag saknar fortfarande den nordiska panelen...

    SvaraRadera
  3. Totalt värdelöst i år igen! Oscar och Helena ok, inte mer, men de andra två, blä! Låt Schlagerprofilerna göra jobbet!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.