Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Resultatet i Inför Eurovision Song Contest 2016 - del 2

Ikväll sändes den andra delen av SVTs införprogram Inför Eurovision Song Contest där panelen, bestående av Helena PaparizouOscar ZiaWiktoria Johansson och Njol Badlie, bedömde de nio återstående bidragen i den första semifinalen samt redan finalklara Frankrike och Italien, allt under programledning av Christer Björkman!

Även den andra delen klassar jag som rätt trevlig underhållning, trots att jag fick plocka fram stora skämskudden när Christer utan att sväva på målet bestämt hävdade att Azerbajdzjans 21-åriga Samra hunnit fylla 30. Rätt pinsamt...

Just Frankrikes bidrag var kvällens, och med stor sannolikhet hela årets, överlägsna favorit med fulla tiopoängare från alla utom Helena som ville nöja sig med nio och en halv. Dessutom fick både Maltas och Estlands bidrag fler poäng än något bidrag fick i det första avsnittet (se här)! I andra änden sågades Montenegros bidrag så pass att det fick nöja sig med fem poäng från Helena medan de tre övriga nollade det.

Jag må inte hålla med i alla panelens omdömen - men stort plus för en panel som faktiskt verkar intresserad på riktigt! Missade du programmet så kan du se det här - och här har du hela kvällens resultat:

Resultatet i den andra delen av Inför Eurovision Song Contest


Wiktoria
Oscar
Njol
Helena
Totalt
Frankrike: Amir - J'ai Cherché
10
10
10
9
39
Malta: Ira Losco - Walk On Water
8
9
10
8
35
Estland: Jüri Pootsmann - Play
7
9
8
7
31
Azerbajdzjan: Samra - Miracle
8
6
7
8
29
Italien: Francesca Michielin No Degree Of Separation
6
9
5
9
29
Tjeckien: Gabriela Gunčíková - I Stand
7
8
6
8
29
Cypern: Minus One - Alter Ego
5
6
6
8
25
Bosnien Hercegovina: Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala - Ljubav Je
4
4
5
7
20
Österrike: Zoë - Loin d'ici
2
8
2
6
18
Island: Greta Salóme - Hear them Calling
5
3
2
5
15
Montenegro: Highway - The Real Thing
0
0
0
5
5
Resultatet i Inför Eurovision Song Contest 2016 - del 2 Reviewed by Pierre on 21:21:00 Rating: 5

9 kommentarer:

 1. Det är ju så dåååååligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller inte med! Visst tycker jag omdömena är väl märkliga emellanåt, men annars låter det rätt mycket som vilken träff som helst med mina lika eurovisionnördiga vänner - förutom att de är lite mer insatta. ;-) Pratigt, men engagerat!

   Radera
 2. Helena är den enda med klass. Hon är det överlägset bästa vi haft sedan Tomas Lundins dagar. Det är hennes trovärdighet som stryker av sig på programmet så att många tror att hela programmet är mer trovärdigt i år men det är det inte. De övriga är lite tramsiga som panelen de föregående åren.

  Underbart att höra Helena i alla fall. Trovärdig rätt igenom

  Lasse

  SvaraRadera
 3. Intressant att både Wictoria och Anton är med i den riktiga juryn från Sverige. Då vet vi ju redan på förhand, om man tittar på detta, att Frankrike får höga poäng från Svergie tex. Inte så smart av Björkman det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker det är väldigt märkligt att Wiktoria är med. Vad du menar att Anton har med det hela att göra förstår jag dock inte riktigt? Han är ju inte med här.

   Radera
  2. Kanske att de jobbade ihop i Mellon...?

   Radera
  3. Det gjorde de ju, men det gör ju inte att vi vet något om hur han röstar. Wiktoria däremot redovisar ju sitt tyckande i tv. Tror nog att många länder skulle få svårt att få ihop en jury om det ställdes krav på att jurymedlemmarna inte fick ha några som helst relationer med varandra.

   Radera
 4. Nä, men det förklarar ju ordet BÅDE i kommentaren menar jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, då förstår jag hur du menar. Jag tolkade det som att de bådas närvaro skulle säga något om Sveriges poäng till Frankrike.

   Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.