Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ryssland: Sergey Lazarev - You Are The Only One

Årets stora förhandsfavoriter så här långt är utan någon större tvekan Ryssland som ända sedan man presenterade sitt bidrag i början av mars har toppat såväl spelbolagens oddslistor som diverse omröstningar bland eurovisionfans. Kommer man att kunna leva upp till den hypen ända in i mål?

För fjärde året i rad utsåg Ryssland sitt bidrag internt - i samband med att den 33-årige Sergey Lazarev prisades som årets artist i den ryska Grammis-galan i januari meddelades också att det blir han som representerar Ryssland i Stockholm. Ett par månader senare presenterades sedan hans bidrag You Are The Only One, skriven av det väl eurovisionmeriterade teamet Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, John Ballard och Ralph Charlie via en påkostad video.

Lazarev slog igenom 2001 som ena halvan av boybandduon Smash!! vars debutsingel Belle toppade de inhemska listorna i ett halvår. När duon splittrades tre år senare inledde han istället en solokarriär som gjort honom till en av Rysslands allra största på hemmaplan. Parallellt med den musikaliska karriären är han också utbildad skådespelare, en ådra han återkommande närt på teater- och musikalscenen. Själv upptäckte jag Lazarev när han slutade fyra bakom den segrande Dima Bilan med sin Flyer i den ryska eurovisionuttagningen 2008 och har ända sedan dess hoppats att det någon gång blir hans tur. Nu är den här och jag är inte det minsta besviken!

Sergey är ju en grym artist med precis allt som behövs för framgång i den här tävlingen. Framför allt har han ju den där sällsynta förmågan att fullständigt äga en scen. Även låten bockar duktigt för alla rutor som ett gammalt eurovisionfan behöver för att tillfredsställas... men någonstans precis där tycker jag det här favoritskapet blir lite märkligt.

Här i Sverige har vi ju nyss dödförklarat schlagern - men i Eurovision Song Contest är årets allra schlagrigaste bidrag segerfavorit! Jag är trots allt rätt övertygad om att ryssarna hamnar på medaljplats i Stockholm och lyckas man återskapa den flådigt överdådiga känslan i videon på scenen i Globen kan det nog tänkas bli seger också - men även om jag ju gillar det här så föredrar jag om vi får en vinnare som känns här och nu än en som får igång mig som eurovisionnostalgiker.

Upphovsmän
Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, John Ballard och Ralph Charlie
Startnummer
Nummer 9 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Ryssland rankas just nu som vinnarfavorit av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Ryssland: Sergey Lazarev - You Are The Only One Reviewed by Pierre on 19:47:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Tycker låter fram till första refrängen är så sjukt bra! Men resten av låten känns rätt ointressant.. Tror Ryssland antingen vinner elr kommer 2a i år.. tyvärr.. då jag ser många låtar som är mycket bättre x)
  1.
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16. Danmark (3 av 5) 
  17. RYSSLAND (3 av 5)
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32. Tjeckien (2 av 5)
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera
 2. Jag måste nästan lite motvilligt erkänna hur mycket jag saknat denna typen utav euroschlager, vilket jag först insåg när jag hörde den här låten! Jag har faktiskt fallit pladask för denna, och den är nu min tredje favorit. Längtar som tusan att se vad de har kokat ihop på scen. Det skulle krävas ett kolossalt utsug från jurygrupperna för att den inte skulle få en pallplats. Frågan är bara om Europa är beredda att kollektivt älska sådan här gammelschlager igen!
  5/5

  SvaraRadera
 3. En jättebra låt! Kan verkligen ställa mig bakom den låten, om den skulle vinna. Det är så många låtar som är bra i år-vilket gör att det blir svårt att rösta i finalen. Ett av de starkaste eurovision åren på mycket länge, enligt mig.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.