Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tjeckien: Gabriela Gunčíková - I Stand

Förra året gjorde Tjeckien comeback i eurovisionsammanhang efter några års frånvaro vilket slutade med en trettondeplats i semifinalen för Marta Jandová & Václav Noid Bárta och deras Hope Never Dies. Ett misslyckande kan man kanske tycka - men placeringen är faktiskt den klart bästa tjeckerna haft i tävlingen på sina fyra försök! Tydligen fick man i alla fall mersmak, för i år tar man nya tag och skickar ännu ett bidrag med goda möjligheter att konkurrera!

Det dröjde till sent på säsongen innan tjeckerna avslöjade att man även i år gjort ett internt val, den 22-åriga sångerskan Gabriela Gunčíková som slog igenom när hon blev tvåa i den tjeckisk-slovakiska Idol-släktingen SuperStar 2011 och sedan samma år vann pris som årets nykomling i den tjeckiska motsvarigheten till Grammis-galan. Två år senare flyttade hon till USA för att utvecklas som sångerska genom att studera för den världsberömde röstcoachen Ken Tamplin, varefter hon gav sig ut på två omfattande USA-turnéer med det progressiva rockbandet progressiva Trans-Siberian Orchestra. Låten hon eurovisiontävlar med heter I Stand och är skriven av det svensk-irländska låtskrivarteamet Christian Schneider, Sara Biglert och Aidan O’Connor.

Efter att ha kollat in Gabriela lite närmare får jag konstatera att det här är en av tävlingens starkaste sångerskor i år! Vilket faktiskt kan bli helt avgörande i ett startfält där ballader och midtempolåtar framförda av kvinnliga solister dominerar. Låten är välproducerad och snyggt uppbyggd på ett sätt jag tycker fungerar riktigt fint, men även om jag gillar den mer nu än när jag hörde den första gången så tycker jag fortfarande att den saknar det där lilla extra som skulle kunna ge tjeckerna en riktigt stor eurovisionframgång. Chansen till finalplats finns dock där, även om det nog finns en viss risk att tittarna inte riktigt hämtat sig efter ryske Sergey Lazarev som startar strax före. Jag tror dock att juryn kan tänkas gilla det här, och eftersom jag tycker det vore tjeckerna väl unnat om de äntligen lyckades ta sig till final så får grundtipset lite med hjärtat bli att man lyckas!

Upphovsmän
Christian Schneider, Sara Biglert och Aidan O’Connor
Startnummer
Nummer 10 i semifinal I
Se och hör
Text
Enligt oddsen
Tjeckien rankas just nu som fjortonde bidrag av Oddschecker
Du hittar samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här!
Tjeckien: Gabriela Gunčíková - I Stand Reviewed by Pierre on 21:18:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Kompetent och välproducerad med en fantastisk sångerska men för mig blir det endast ett bidrag i mängden. Jag stör mig på refrängen som jag finner monoton och faktiskt lite irriterande. Jag tycker liksom inte om när en fras repeteras på detta långdragna sätt! Detta gör att helhetsbetyget dras ner lite, tyvärr. Jag tror tyvärr att Tjeckerna bommar i år också om det inte lyfter rejält i Globen. Jag gillade i ärlighetens namn fjolårets låt mycket bättre.
  2+/5

  SvaraRadera
 2. Även det här en snygg låt, men för mig så känns den rätt tråkig.. blir en 2a..
  1. 
  2.
  3.
  4. 
  5.
  6.
  7.
  8.Litauen (4 av 5) 
  9.
  10.
  11.
  12.
  13.
  14. 
  15.
  16. Danmark (3 av 5) 
  17.
  18.
  19. 
  20.
  21. 
  22. Polen (3 av 5) 
  23. Finland (3 av 5)
  24.
  25. Azerbajdzjan (2,5 av 5) 
  26.
  27.
  28.
  29. Moldavien (2,5 av 5)
  30.
  31.
  32. TJECKIEN (2 av 5)
  33.
  34.
  35.
  36.
  37.
  38.
  39.
  40.
  41.
  42.
  43

  SvaraRadera
 3. För mig är det här årets tredje bästa låt! En mycket stark 4:a! :-) Hoppas verkligen den tar sig till final.

  SvaraRadera
 4. I kategorin kvinnlig ballad är den här överlägsen i år och det är inte alls omöjligt att mina röster faller på denna låten i semifinalen:-)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.