Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner i Stockholm - fjärde dagen

Poli Genova
Igår blev det tyst här - jag hade fullt upp med att ta mig till Stockholm, vilket bland annat innebar att sitta fast i en kapsejsad buss ute i busken, för att sedan kompenseras med en kväll på Euroclub där man invigde karaokerummet. Jag är något rosslig idag...

Vi tar igen skadan idag - nu blir det liverapportering från repen i Globen hela dagen när de åtta sista bidragen i den andra semin intar scenen för första gången!

Slovenien: ManuElla – Blue And Red
Numret går inte helt otippat och pedagogiskt nog i blått och rött, så att vi helt säkert inte kan missa att det är blått som är blått och rött som är rött! ManuElla står i vit klänning med en märklig S&M-uppsnörning över bysten och har sällskap på scenen av en väldigt random muskulös och halvnaken snubbe som svingar runt på en stavhoppsstav. Som om slovenerna insett hur intetsägande låten är och att de bara måste väga upp det på något sätt. Samtidigt slarvar man helt bort honom, han liksom bara råkar synas i bild ibland. Jag har väldigt svårt att se att det skulle kunna bli en finalplats av det här, trots att man slänger in ett rejält pyro i guld under sista genomkörningen.

Bulgarien: Poli Genova – If Love Was A Crime
Nu blev det genast intressantare! Poli inleder ensam på scenen framför en vägg som rör sig i vågor av blått samtidigt som man drar nytta av scenens djup. När låten dragit igång får hon sällskap av en klonad armé av projicerade dansare bakom sig. Riktigt snyggt! Under den sista minuten lyser detaljer i Polis futuristiska dräkt i hudfärgat och svart upp vilket får henne att se ut som sponsrad av Trafiksäkerhetsverket, samtidigt som kören kommer in bakom henne. Kanske inte skitsnyggt, men effektfullt om man går igång på att veta hur breda reflexband bör placeras för att du ska synas i eurovisiontrafiken. Poli verkar dock trivas, hon låter bra och numret och framförandet känns eget - nog ska det här gå till final!

Danmark: Lighthouse X – Soldiers of Love
Danskarna inleder med två omstarter - något verkar vara kajko med en den ena sångarens medhörning och ett av de tre lysrörslysande mickstativen funkar inte. På tredje försöket går det bättre.  Killarna är klädda helt i svart, scenen går i blått och de där lysande stativen är numrets gimmick när synkad vänds och vrids på av trion. Det känns otajt och när killarna på slutet gör dagens första tripp ut på catwalken och inövat spontandansar känns det till och med töntigt. Jag tycker fortfarande det här är årets mest anonyma låt och det här numret gör inget för att ändra på det. Det här känns som ett enda stort och rätt pinsamt ingenting och borde inte ha skuggan av en chans till final.

Ukraina: Jamala - 1944
Mera 3D-mapping-teknik! Jamala är inget under av tonsäkerhet, men numret är skitsnyggt! Bakgrunden är mörkt svart och lyses upp av fantastiska färgmönster i främst golvet och sedan även i bakgrunden medan ljuspelare omkring henne gör djup. Som crescendo växer ett fläskigt färgstarkt träd upp på väggen bakom. Inte mycket till wowfaktor kanske, men ett riktigt snyggt nummer är det! Både låten och Jamalas karaktäristiska sångröst är sådana man antingen älskar eller hatar, men jag har svårt att se det här utanför final. För min del har låten vuxit sig på mig, man blir liksom fångad efter ett tag. Nu är det lunch här - vi hörs i eftermiddag!

Norge: Agnete - Icebreaker
Att starta som ännu en kvinnlig solist direkt efter Jamala är inget plus för Norge! Vi får ännu ett nummer i blått, helt klart årets färg, och ännu ett relativt avskalat scennummer där Agnete, klädd i snygg vit klänning med genombrutet mönster, backas upp av en ensam kvinnlig dansare (som råkade rätta till trosorna i närbild till pressrummets jubel), stående på en enorm iskristall projicerad på scengolvet - borta är alltså den enorma iskuben med en dansare inuti från den nationella finalen. I enlighet med låtens titel känns numret kyligt kallt, men frågan är om det inte blivit alltför avskalat. Jag saknar kuben - eller överhuvudtaget vad som helst att hänga upp låten på. Skönt att se Agnete på fötterna och på scenen i alla fall!

Georgien: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold
Indiepop med klassisk banduppställning - men där slutar allt det klassiska! Trots att killarna står still och har rätt begränsad utstrålning händer tusen saker här! Mest iögonenfallande är en kalejdoskopeffekt som gör att bandmedlemmarna framträder som spegelvända kopior av sig själva, allt tillsammans med psykedeliska färgstarka mönster projicerade på golv och väggar, många och snabba klipp och blinkande stroboskop. Låten är långt ifrån vad vi är vana vid att höra från en eurovisionscen och med det här numret sticker det ut massor i det här startfältet av solister med sparsmakade nummer. Georgiernas chanserna till en finalplats känns inte alls körda faktiskt - och som gammalt indiepopfan kan jag inte låta bli att hålla åtminstone en liten tumme för dem!

Albanien: Eneda Tarifa - Fairytale
Här blir jag rejält besviken! Jag hade trott att man ville spinna på det lite mystiska sagotemat i videon. I stället får vi ännu en kvinnlig stillastående solist i ett blått nummer. På plussidan så är Eneda riktigt duktig på att käka kameror och bakgrunden går från blått till guld under den andra halvan - men det här känns överraskande anonymt, vilket bara förstärks av att Eneda ser ut att vara redo för AW med kollegorna på kommunkontoret efter att ha shoppat sig snygg på Ellos. Väldigt mycket utanför final!

Belgien: Laura Tesoro – What’s the Pressure
Sist ut i semin och sist ut idag. Däremot var ju belgarna bland de första att välja bidrag - och det verkar ha betalat sig! Laura känns ljusår säkrare på scenen nu och numret sticker ut väldigt mycket i det här startfältet - Laura joinas av fyra synkdansande körsångare på scenen, och färgerna går i gult, orangt och rött mot svart bakgrund, med blinkande ljusramper som accent. Det känns ungt, fräscht och lekfullt - och faktiskt, väldigt mycket Melodifestivalen. Om jag fortfarande har väldigt svårt för den discofunkiga låten så måste jag medge att man gör allt helt rätt här. Idag känns Laura och Belgien som en rätt självklara finalister, alldeles särskilt som man som sagt startar sist i sin semi. Bra jobbat Belgien!

Sammanfattningsvis känns Bulgarien, Ukraina och Belgien som finalister efter dagens rep, medan Slovenien, Danmark, Norge och Albanien får det svårt. Mest svårplacerade är Georgien - men idag imponerade Nika och hans georgiska lolitor! Framför allt njuter jag grymt mycket av att äntligen vara här - imorgon blir det en heldag av liverapportering när alla bidragen i den första semin gör sitt andra rep!

Länkgodis från den fjärde repetitionsdagen


Via eurovision.tv
Via esckaz.com
Slovenien: ManuElla – Blue And Red
Bulgarien: Poli Genova – If Love Was A Crime
Danmark: Lighthouse X – Soldiers of Love

Ukraina: Jamala - 1944
Norge: Agnete - Icebreaker


Georgien: Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold
Albanien: Eneda Tarifa - Fairytale
Belgien: Laura Tesoro – What’s the Pressure
Repetitioner i Stockholm - fjärde dagen Reviewed by Pierre on 10:32:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Vad tycker du om Litauens rep igår ? Vad tror du om Donnys chanser att ta sig till final ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom ju hit först igår kväll, så jag missade Donnys första rep helt! Får återkomma när jag sett hans andra på lördag!

   Radera
 2. Jag håller både tummar och tår för att Georgien tar sig till final!! ÄLskar dem!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.