Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Les Gordons får en plats i Melodifestivalen 2017!

Les Gordons
Det är dags att bryta den sedvanliga sommartystnaden här! Ett helt gäng spännande nyheter väntar ju runt hörnet när nu den nya säsongen så smått börjar kicka igång. När kommer Ukraina lyckas bestämma sig för vart vi ska åka för att se nästa års eurovisionfinal? Och vilka städer får besök under nästa års melodifestivalturné? En stor liten nyhet blev dock klar redan idag - den första artisten som är klar för att tävla i Melodifestivalen 2017!

Idag avgjordes nämligen finalen av Svensktoppen Nästa i Kungsträdgården i Linköping - och jag var på plats i ett regntungt Linköping när åtta finalister slogs om segern i de nedmonterade resterna efter stadsfesten som pågått här i stan under veckan.

Under våren och sommaren har lokala P4-stationer arrangerat deltävlingar och på så sätt plockat fram vars en potentiell finalist. Bland dessa valde sedan en jury ut de åtta som gjorde upp i dagens final under programledning av Henrik Olsson och Carolina Norén. Programledarduon gjorde under hela sändningen sitt bästa för att framhålla att tävlingen handlar om en utmanarplats till Svensktoppen och speltid i P4 - medan vi ju alla vet att det riktiga priset som alla vill få är platsen i Melodifestivalen som delas ut till en av de tävlande i finalen.

Den officiella segern i Svensktoppen Nästa gick välförtjänt till P4 Jönköpings Noomi Torstensson och hennes Intoxicated efter att ha vunnit den avgörande duellen mot P4 Hallands Jimmy Ottosson med Rising Rivers med hjälp av en kombination av röster från radiolyssnarna och en expertjury - men det blir ingen av dem vi får möta i Melodifestivalen i vår.

Det blev istället P4 Örebros representanter Les Gordons som fick erbjudandet om en plats i Melodifestivalen trots att de slogs ut redan i den första röstningsomgången idag - och varför var inte svårt att förstå för oss som var på plats. Startfältet var visserligen fullt av talang, men det var också uppenbart att det i många fall handlar om orutinerade artister med liten scenvana. Trots starka röster var artisteriet i många fall minimalt - med undantag för örebrobandet Les Gordons som fulla av energi ägde scenen!

Femmannabandet Les Gordons bildades år 2009 i Örebro och gör energifylld indiepoprock. Den nuvarande line-upen består av bandet grundare Jonatan Renström och Albert Björliden samt Carl Ragnemyr, Andreas Persson och David Runebjörk. I Svensktoppen Nästa tävlade de med Need to feel, vars officiella video du kan se här nedan - men det blir inte den som de kommer att tävla med i Melodifestivalen då den ju släppts och spelats offentligt och därmed är förbrukad i sammanhanget. Det känns kanske inte som att indiepoprock är något som kommer att slå brett i melodifestivalsammanhanget, men nog kan det tänkas sätta färg om man får rätt låt!

Till sist - jag väntar fortfarande på att SVT ska ta sitt förnuft till fånga och välja det där tjugoåttonde bidraget under andra former än som en parentes i en tävling som handlar om något helt annat än melodifestival. Förutom att signalen som ges nu är en devalvering av värdet i en melodifestivalplats så blir det liksom lite löjligt att låtsas att platsen är något annat än det riktiga vinnarpriset - och ärligt talat har väl upplägget inte varit särskilt framgångsrikt så här långt..? Här är Les Gordons bidrag från idag - därunder hittar du hela resultatlistan i Svensktoppen Nästa 2017 med länkar till de tävlande bidragen.

Resultatet i finalen av Svensktoppen Nästa 2017

Superfinalen
1.
Noomi - Intoxicated (P4 Jönköping)
2.
Jimmy Ottosson - Rising rivers (P4 Halland)


Oplacerade

Small Town Girls - Do Your Thing (P4 Dalarna)

Mackan n’ Matthew - Allt Som Vi Va (P4 Sjuhärad)

SaVe - 2 Wrongs Don’t Make 1 Right (P4 Norrbotten)

Vindstyrka 12 - Sluta Gömma Dig (P4 Göteborg)

LiRic - Bullshit Affair (P4 Uppland)

Les Gordons - Need To Feel (P4 Örebro) (Får en plats i Melodifestivalen 2017)
Les Gordons får en plats i Melodifestivalen 2017! Reviewed by Pierre on 17:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.