Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren leder Melodifestivalen 2017!

En efter en faller nu bitarna på plats inför nästa års upplaga av Melodifestivalen! Idag fick vi ännu en när SVT avslöjade den här säsongens programledare vid en presskonferens!

Den här gången blir det en trio; Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren som får uppdraget att leda Sveriges största fest - alla med tidigare melodifestivalerfarenhet, men ingen av dem som just programledare!

Clara Henry stod ju för humorinslagen under katastrofåret 2014 då hela säsongen kom att handla om rasande i kvällspressen över manus och programledare, medan både Hasse och David ju tävlat med den äran - David senast nu i våras.

Om man vill se det positivt så känns upplägget brett och folkligt, eller som Melodifestivalens projektledare Anette Helenius uttrycker det: Med de här personligheterna kommer vi ha stora möjligheter att variera oss, med lite olika stilar och genrer i mellanakter och innehåll. Vi får hoppas man lyckas få ihop den tanken till en fungerande helhet, för spontant tycker jag nog mest att det känns spretigt och med för lite rutin. Jag gillar Clara Henry, men hon lyckades inte träffa rätt med humortonen senast hon fick chansen i det här sammanhanget och både David och Hasse känns som helt oprövade kort i den här rollen. Mycket hänger dock på manuset, och hur man tänkt dig det vet vi ännu inget om. Jag håller tummarna för att man lyckas lika bra som under de två senaste åren!

Fakta: De senaste årens programledare i Melodifestivalen

2002: Kristin Kaspersen och Claes Åkesson
2003: Mark LevengoodCharlotte PerrelliLena PhilipssonCarola HäggkvistLill-BabsRoger Pontare och Jonas Gardell
2004: Charlotte PerrelliOla Lindholm och Peter Settman
2005: Alexandra PascalidouShan AtciAnnika JankellErik HaagHenrik SchyffertJill JohnsonJohanna WestmanKayo ShekoniMark LevengoodMarkoolio och Micke Leijnegard
2006: Lena Philipsson
2007: Kristian Luuk
2008: Kristian Luuk
2009: Petra Mede
2010: Måns ZelmerlöwDolph Lundgren och Christine Meltzer
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson
2012: Sarah Dawn FinerHelena Bergström och Gina Dirawi
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo
2014: Nour el Refai och Anders Jansson
2015: Sanna Nielsen och Robin Paulsson
2016: Gina Dirawi med gästprogramledarna Petra Mede, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Ola Salo och William Spetz.
2017: Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren

Källa: SVT.
Clara Henry, Hasse Andersson och David Lindgren leder Melodifestivalen 2017! Reviewed by Pierre on 18:54:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.