Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

43 länder tävlar i Eurovision Song Contest 2017!

Vi kan sluta spekulera om vilka länder som kommer att tävla i Eurovision Song Contest i Kiev nästa år - idag släppte nämligen EBU den definitiva listan över deltagarländerna!

Listan är 43 länder lång, vilket är en tangering av det tidigare rekordet från 2008 och 2011 och ett land fler än de som tävlade i Stockholm i våras.

Portugal kommer tillbaka efter ett års uppehåll, Rumänien får åter komma tillbaka (läs mer här) sedan man slängts ut med dunder och brak i våras medan Bosnien Hercegovina åter drar sig ur tävlingen (läs mer här).

Länderna i The Big Five (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt värdlandet Ukraina är i vanlig ordning direktkvalificerade till finalen medan övriga 37 kommer att lottas in i en av de båda semifinalerna. Den lottningen sker i januari. Finalen går av stapeln den 13 maj och de båda semifinalerna den 9 och 11 maj.

Riktigt kul så klart att tävlingen fortsätter locka rekordartat antal deltagare, men nog hade det varit ännu roligare om rekordet slagits! Sedan måste vi givetvis ställa oss frågan hur definitiv listan trots allt är. I år fick ju Rumänien brutalt erfara att den snabbt kan kortas - annars hade vi ju haft 43 deltagare även i Stockholm i våras! Intressant är också att Australien ännu är kvar som tävlande, nu på ett tredje år. Engångsföreteelsen tycks ha blivit permanent, och EBU har dessutom mjukat upp reglerna och öppnar upp för möjligheten att fler associerade medlemmar kan tänkas delta i framtiden. Spännande och läskigt på samma gång om du frågar mig!

Här är hela listan över länderna vi möter i Kiev:

Deltagarländerna i Eurovision Song Contest 2017


Albanien

Israel

San Marino

Armenien

Italien

Schweiz

Australien

Kroatien

Serbien

Azerbajdzjan

Lettland

Slovenien

Belgien

Litauen

Spanien

Bulgarien

Makedonien

Storbritannien

Cypern

Malta

Sverige

Danmark

Moldavien

Tjeckien

Estland

Montenegro

Tyskland

Finland

Nederländerna

Ukraina

Frankrike

Norge

Ungern

Georgien

Polen

Vitryssland

Grekland

Portugal

Österrike

Irland

RumänienIsland

Ryssland

43 länder tävlar i Eurovision Song Contest 2017! Reviewed by Pierre on 11:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.