Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Hovig representerar Cypern i Kiev!

Idag blev Cypern först av deltagarländerna i Eurovision Song Contest 2017 med att avslöja vem man tänker skicka till Kiev i maj nästa år!

Det cypriotiska tvbolaget CyBC har internt utsett den 27-årige Hovig Demirjian till sin representant och man avslöjar samtidigt att han kommer att tävla med en låt skriven av den svenske eurovisionkungen Thomas G:son (hans trettonde eurovisionbidrag)!

Upplägget är snarlikt det cyprioterna använde sig av inför årets tävling då man internt valde en av de tävlande i föregående års nationella uttagning Eurovision Song Project, det tredjeplacerade rockbandet Minus One som sedan försågs med G:son-pennade Alter Ego inför tävlandet i Stockholm. I år fortsätter man att rota vidare i talangpoolen man samlade ihop 2015 och skickar alltså Hovig som då placerade sig som fyra i finalen med Stone in a River (se nedan).

Hovig, som är född på Cypern men har armeniska rötter, slog igenom när han tävlade i grekiska X Factor 2009 då han placerade sig som sjua. Året därpå gjorde han ett första försök att få representera Cypern i Eurovision Song Contest då han placerade sig som trea i den nationella finalen med Goodbye.

Det här kan nog bli bra! Hovig visade upp en stark sångröst i den där nationella uttagningen för två år sedan, och med en G:son-dänga i bagaget kan det blir riktigt roligt att följa hans eurovisionresa i vår! Här nedan har du överst en video där Hovig presenteras som cyprioternas representant och där under hans framförande av Stone in a River i Eurovision Song Project!
Hovig representerar Cypern i Kiev! Reviewed by Pierre on 14:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.