Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

O'G3NE representerar Nederländerna i Kiev!

Förra veckan blev Cypern först ut med att presentera vem de tänker skicka till Kiev (se här) - och idag klockade Nederländerna in som land nummer två när deras nationella tvbolag AVROTROS meddelade att de tänker skicka systratrion O'G3NE!

Valet är långt ifrån en överraskning. Trion var nämligen högaktuell redan för tre år sedan då de vann den holländska upplagan av The Voice och på en rak fråga sade att de väldigt gärna skulle tävla i Eurovision Song Contest. Sedan dess har de funnits med i spekulationerna varje år, tills det den här gången alltså liksom blev deras tur.

Trion består alltså av tre systrar, alla med efternamnet Vol - Lisa, 22 år och tvåäggstvillingarna Amy och Shelley som är drygt ett år yngre och nyss fyllde 21. Under sina förnamn tävlade de i Junior Eurovision Song Contest redan för tio år sedan med bidraget Adem In, Adem Uit. som placerade sig som elva bland 17 bidrag. Det något märkliga gruppnamnet kom till inför tävlandet i The Voice - O:et står för mammans blodgrupp och G3NE för de gener de givetvis har gemensamma.

Riktigt kul att juniorupplagan av tävlingen åter får fungera som plantskola för huvudtävlingen! Exemplena på det är ännu och märkligt nog få. Tills vi fått höra en tävlingslåt med trion får jag nog trots det förhålla mig lite skeptisk till valet. Trion lider nämligen lite av den där talangshowsvinnarsjukan - talangen finns där, men bristen på egen identitet är stor. Trion har till exempel släppt dussinet singlar varav bara en har blivit en hit, inte oväntat The Voice-vinnarlåten Magic som blev en listtrea på hemmaplan. Resten har floppat, vilket känns helt logisk då rubbet lätt ryms i facket blaskig och själlös soulpop. Ge dem en vettig låt så är jag med på tåget - helst någon som inte ens liknar den i mina öron ganska hemska Magic:
O'G3NE representerar Nederländerna i Kiev! Reviewed by Pierre on 12:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.