Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rumänien är tillbaka i leken igen!

Ovidiu Anton
Du minns säkert den förra säsongens stora eurovisionskandal - bara en vecka innan repetitionerna i Stockholm drog igång diskvalificerades Rumänien på grund av stor obetald skuld till EBU. Det utvalda bidraget Moment of Silence med Ovidiu Anton fick inte vara med och leka och EBU drog in alla Rumäniens medlemsförmåner, som till exempel rätten att ens sända Eurovision Song Contest.

Sedan dess har tongångarna mjuknat och nu meddelas att EBU och det nationella tvbolaget TVR efter förhandlingar har kommit överens om en avbetalningsplan som säger att skulden ska betalas av på tre år - och att rumänerna åter har klartecken att delta i Eurovision Song Contest!

Rumänerna meddelar att detta innebär att man kommer att tävla i Kiev och att man som vanligt kommer att välja sitt bidrag i den nationella uttagningen Selecţia Naţională.

Det är ju riktigt kul när problem går att lösa och jag hoppas att den här lösningen håller - men jag vågar inte riktigt ropa hej ännu! En av huvudanledningarna till det drastiska förloppet i våras var ju att rumänerna inte levde upp till överenskommelser eller ens gav respons på EBU försök till lösningar. Och trots att jag ju inte alls gillade bidraget rumänerna valde i våras så känner jag starkt med stackars Ovidiu Anton som helt utan egen skuld hamnade i kläm i konflikten. Kunde han inte fått ett friort att få representera rumänerna i Kiev..? Vi kollar in bidraget han inte fick tävla med i Stockholm - och hälsar Rumänien välkomna tillbaka!

Rumänien är tillbaka i leken igen! Reviewed by Pierre on 17:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.