Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlande i Albaniens Festivali i Këngës 55

Förra årets vinnare Eneda Tarifi
Albanien kommer precis som vanligt att välja sitt eurovisionbidrag i den anrika Festivali i Këngës som i år är framme vid sin femtiofemte upplaga!

Den här gången blåser dock en förändringens vind genom den annars så konservativa tävlingen! Att bidragen kommer att kompas av en pampig orkester håller man fast vid, men startfältet med tidigare trettio bidrag kortas i år ner till tjugofyra - men den stora förändringen ligger dock i hur man tänker välja ut sin vinnare!

Grundupplägget är fortfarande detsamma. Tävlingen går av stapeln under dagarna tre där bidragen först gör upp i två semifinaler innan en avgörande final. Men tidigare har valet helt legat i händerna på en expertjury - i år kommer tittarna för första gången att få säga sitt!

Från de båda semifinalerna kommer totalt 14 bidrag att ta sig till final. Åtta av dem väljs av en professionell jury, tre av en jury som representerar press och media och tre av tvtittarna. I den avgörande finalen står sedan juryn för 60% av poängen som delas ut medan tittarna står för resterande 40%. På så sätt hoppas man göra mer träffsäkra val - och ett val tittarna kan acceptera.

Idag släpptes också startfältet med namnen på de tävlande och deras bidrag. Som väntat finns flera bekanta namn - artistpoolen i lilla Albanien är ju inte enorm. Här finns till exempel förra årets trea Flaka Krelani och sjuan Dilan Reka liksom rockbandet Lynx och Rezarta Smaja som tävlat flera gånger de senaste åren. En annan intressant deltagare är förra årets vinnare i albanska X Factor, Edea Demaliaj. Hon fanns med i startfältet redan förra året, men drog sig då ur av okänd anledning och ersattes i sista stund.

Nu håller jag mest tummarna för att man ännu en gång tajmar in tävlingen så att den ligger fint som bakgrund i julstöket! Datumen är ännu inte spikade, men tävlingen brukar ju ligga i anslutning till julhelgen. Här är hela startfältet:

De tävlande i Festivali i Këngës 55

Albulena JashariFjalët ia lë zemrës
Linda HalimiWorld
Classic BoysDashuria për jetën
Linda RukajVija e lumit
Dilan RekaMos harro
LorelaMe ty
Edea DemaliajBesoj në ëndrra
LYNX Sot
Edona VatociMirëmëngjës
Luka & Serxhio HajdiniKoha plaket
Elson BrahaEdhe një herë
Neki EmraDashuri dhe urrejtje
Erlind ZeraliuDhimbja e gëzimit
Orges ToçeShi diamantësh
Fabiola Agalliu & Agnesa ÇavolliShkon e vjen
Rezarta SmajaPse prite gjatë
Festina MejziniAtje lart
TiriMë zgjo
Flaka KrelaniS’dua t’flas
Yll LimaniShiu
Franc KoruniMacka
XUXIMetropol
Genc SalihuKëtu
Xhesika PoloEva jam unë
De tävlande i Albaniens Festivali i Këngës 55 Reviewed by Pierre on 12:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.