Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Jana Burčeska tävlar för Makedonien i Kiev!

Jana Burčeska
Vi närmar oss snabbt december, men ännu är det väldigt tunt på försmak av nästa års eurovisionbidrag! För bara några år sedan fanns en tydlig trend att välja bidrag tidigt - men den har alldeles uppenbarligen vänt totalt! Idag avslöjades i alla fall ännu en av artisterna vi kommer att möta i Ukraina då det makedonska tvbolaget MRT avslöjade sitt val!

För andra året i rad väljer alltså Makedonien att utse sin artist internt, trots att det ju inte ledde till någon större framgång i Stockholm i våras då Dona med Kaliopi med knapp marginal misslyckades med att ta makedonierna till final.

Den här gången har man valt sångerskan Jana Burčeska som slog igenom när hon slutade som femma i den hittills enda upplagan av Idol i Makedonien 2011. Sedan dess har hon bland annat tävlat i Skopje Fest, den stora festivalen som nio gånger utsett det makedonska eurovisionbidraget, tre gånger. De tre tillfällena sammanfaller med just de tre åren då makedonierna istället valt att utse sitt bidrag internt; 2012, 2013 och 2015.

Vad hon tänker sjunga i Kiev vet vi ännu inget om, men att döma av vad jag hör vid en snabb genomlyssning av vad hon gjort tidigare kan det bli nästan vad som helst. Vi kollar in ett par av de där Skopje Fest-bidragen och sätter vårt hopp till att MRT utlovat ett modernt och attraktivt bidrag!
Jana Burčeska tävlar för Makedonien i Kiev! Reviewed by Pierre on 19:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.