Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Artsvik representerar Armenien i Kiev!

Artsvik Harutyunyan
Efter flera år av interna val bestämde sig Armenien att koppla ett nytt grepp på Eurovision Song Contest inför den här säsongen! Man drog igång en omfattande artistuttagning under namnet Depi Evratesil - med upplägget lånat från världssuccén X Factor!

Sex tidigare armeniska eurovisionrepresentanter; Iveta Mukuchyan (2016), Essaï Altounian (2015), Aram Mp3 (2014), Inga Arshakyan (2009 och 2015), Anush Arshakyan (2009) och Hayko (2007) agerade under tolv inledande tvsända shower lagcoacher och jury alltmedan antalet deltagare krympte - tills man på självaste julafton var framme vid final!

Finalen stod mellan två kvinnliga solister, Marta, coachad av Anush och Artsvik, coachad av Essaï. Båda fick framföra två tävlingslåtar vardera och sedan avgjordes resultatet till hälften av rösterna från tittarna och till hälften av rösterna från sju jurygrupper representerande den armeniska diasporan. Man röstade på en av de fyra tävlingslåtarna - och när resultatet redovisades visade det sig att Artsviks bidrag placerat sig som etta och tvåa och det blir därmed hon som representerar Armenien i Kiev!

Jag blev lite trött av tanken på en maratonuttagning som bara handlade om artisten och inte alls om låten, så jag har bara följt uttagningen med ett halvt öga. Marta har dock hört till mina favoriter hela vägen, främst för att hon visat upp en hel del glimt i ögat och en vilja att skapa show. Vinnaren, den 32-åriga Artsvik Harutyunyan, har mest utmärkt sig med att med få undantag envist sjunga ballader. Röstmässigt kompetent, men en smula stelbent och på rätt kackig engelska. En hel del pekar kanske därmed på att det blir just en ballad hon tävlar med i Kiev?

Tävlingsbidraget kommer att presenteras vid ett senare tillfälle - till dess bekantar vi oss med Artsvik i hennes båda finalframträdanden från julafton:


Resultatet i finalen av Depi EvratesilTävlingslåtar
Jury-poäng
Tittar-poäng
Totalt
1.
Artsvik

31%
40%
71%
2.
Marta
19%
10%
29%
Artsvik representerar Armenien i Kiev! Reviewed by Pierre on 15:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.