Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Brendan Murray tävlar för Irland i Kiev!

Brendan Murray med Louis Walsh i The Late Late Show
Förra året tappade det irländska tvbolaget RTÉ förtroendet för sina tittare och bestämde sig för att välja eurovisionbidrag internt och därmed dumpa sin nationella uttagning. Valet för på den avdankade boybandstjärnan Nicky Byrne - vilket resulterade i en ny flopp då hans Sunlight misslyckades med att ta Irland till final i Stockholm. Men skam den som ger sig!

I gårkvällens upplaga av The Late Late Show avslöjades nämligen att RTÉ gjort ännu ett internval - och att man ännu en gång valt en boybandstjärna! Den här gången dock av ett färskare datum!

Det handlar om den 20-årige Brendan Murray vars band Hometown nyss upplösts efter att bland annat ha haft två ettor på den irländska topplistan med Where I Belong och Cry for Help 2014 och 2015. Nu kickar han igång en solokarriär genom tävlande i Eurovision Song Contest!

Manager för Hometown var Louis Walsh, känd som mannen bakom Boyzone och som en av jurymedlemmarna i brittiska X Factor.  Det är också han som kommer att vara ansvarig för valet av låt åt Brendan. Intresserade kan skicka in passande låtar från och med nu fram till den 16 januari och därefter väljer Walsh tillsammans med en jury ut vinnarlåten som sedan ska presenteras i  The Late Late Show i början av året.

Irland är därmed sjätte landet i år som först väljer ut en artist internt för att därefter ge sig ut på jakt efter en låt. Mycket märkligt kan jag tycka, då vi gång efter gång överbevisats om att den avgörande vinnarfaktorn snarare är låten än artisten, åtminstone såvida artisten inte har en Conchita-faktor. Nåväl, det gör säkert att träffa rätt från det här hållet också - det återstår att se om Irland lyckas!

Nedan har du överst ett klipp från presentationen igår kväll - och därunder ett klipp med sånginsatser av Brendan!


Brendan Murray tävlar för Irland i Kiev! Reviewed by Pierre on 16:42:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.