Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Diana Hajiyeva tävlar för Azerbajdzjan!

Azerbajdzjan inledde ju sin eurovisionkarriär på ett fantastiskt sätt med sex topp-tio-placeringar i rad, varav en seger. De tre senaste åren har det varit desto motigare - i våras fick till exempel Samra nöja sig med en sjuttondeplats för sin Miracle. Återstår att se om årets val för dem åter till toppen - man har i alla fall valt en spännande artist!

Idag avslöjade nämligen det nationella tvbolaget İctimai att man internt utsett sångerskan Diana Hajiyeva, mer känd under sitt artistnamn Dihaj, till sin representant i Kiev!

Dihaj försökte få representera sitt land redan 2011, men fick då se sig slagen av de blivande eurovisionvinnarna Ell & Nikki. I våras fanns hon också med i Stockholm som osynlig (och välbehövlig) bakgrundssångerska åt Samra. Det som får mig intresserad är dock vad hon presterat utanför eurovisionsammanhanget! Där har hon nämligen ägnat sig åt mer experimentell pop, ganska fjärran från de strömlinjeformade bidrag azererna så gärna skickar - och ganska rakt i linje med vad gillar utanför den här bubblan!

Jag håller tummarna för att man vågar skicka något som känns troget det Dihaj brukar göra - svenskskrivet eller inte! Här har ni ett par smakprov på årets artist från Azerbajdzjan, singlarna I Break Again och Gecələr Keçir!


Diana Hajiyeva tävlar för Azerbajdzjan! Reviewed by Pierre on 18:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.