Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Efter den första semin i Albaniens Festivali i Këngës

Eurovisionsäsongen har ju så här långt nästa bara bestått av en rad interna val av artister - men nu får vi äntligen en dos mer traditionell eurovisionuttagning! Igår kväll drog nämligen Albaniens uttagning Festivali i Këngës igång mitt i julstöket med den första av två semifinaler!

Mycket känns igen i den väldigt konservativa tävlingen som i år går på sin femtiofemte upplaga - det är en ambitiös produktion, liveorkestern är på plats, man skiter fullständigt i treminutersregeln och en förkärlek för kvinnliga solister som tar i från tårna är tydlig! Samtidigt känns en förändringens vind i bidrag med ett lite modernare sound, en vind som kommer att bli ännu tydligare när vi får veta resultatet, vilket kommer att ske efter den andra semin nu ikväll.

Tidigare har ju valet helt legat i händerna på en expertjury, något som alltmer lett till debatt på hemmaplan. Nu har tvbolaget RTSH till slut gett med sig - i år kommer tittarna för första gången att få säga sitt! Från de båda semifinalerna kommer totalt 14 bidrag att ta sig till final. Åtta av dem väljs av en professionell jury, tre av en jury som representerar press och media och tre av tvtittarna. I den avgörande finalen står sedan juryn för 60% av poängen som delas ut medan tittarna står för resterande 40%. På så sätt hoppas man göra mer träffsäkra val - och att tittarna känner sig mer delaktiga.

Resultatet får vi som sagt vänta lite på, men en liten fingervisning är att klippet med bidraget Shiu framfört av Ylli Limani har fler än dubbelt så många visningar på YouTube som någon av konkurrenterna! Vi tar extra titt på den - därunder kan du se alla framträdanden från igår i startordning!  Den andra semin kan du se live ikväll med start ca 20.45 här.

Bidragen i den första semin av Festivali i Këngës 55

1
Flaka KrelaniOsiris
(Qëndrim Krelani)
2
Xhejni LitoPritja
(Indrit Lelo)
3
Genc SalihuKëtu
(Genc Salihu)
4
Erlind Zeraliu - Dhimbja e gëzimit
(Vasil Tole, Fatos Arapi)
5
Xhesika Polo - Eva jam unë
(Marko Polo, Alex Seitaj)
6
Festina Mejzini - Atje lart
(Eriona Rushiti)
7
Edea Demaliaj - Besoj në ëndrra
(Fabian Asllan, Edea Demaliaj)
8
(Neki Emra, Albatros Rexha)
9
Yll LimaniShiu
(Yll Limani, Ilirjana Blakaj)
10
Franc KoruniMacka
(Franc Koruni)
11
Orges Toçe - Shi diamantësh
(Orges Toçe)
12
LYNXSot
(LYNX )
Efter den första semin i Albaniens Festivali i Këngës Reviewed by Pierre on 13:43:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.