Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Här är de tävlande i Sloveniens EMA 2017

Efter att under de senaste åren ha bjudit på en nationell uttagning på sparlåga slår Slovenien den här gången på stort och utökar sin EMA (Evrovizijska Melodija) med två inledande semifinaler! Riktigt kul när trenden annars snarare går åt det motsatta hållet!

De båda semifinalerna går av stapeln dagarna efter varandra, den sjuttonde och artonde februari följda av final en vecka senare, den tjugofjärde.

Åtta bidrag tävlar i vardera semi och halva startfältet går vidare till final. Två via röster från tittarna och två väljs ut av en jury. I finalen väljs sedan vinnaren ut med hälften tittarröster och hälften juryröster.

De tävlande artisterna har redan avslöjats medan deras bidrag förväntas avslöjas under de kommande veckorna. Bland de tävlande märks till exempel Raiven, som blev tvåa med Črno Bel i förra årets final efter den vinnande ManuElla. Här finns också Maja Keuc som slutade på trettonde plats i Eurovision Song Contest med No One 2011. Henne har vi dessutom sett som röstavlämnare för Slovenien i Melodifestivalen de senaste åren - på överraskande bra svenska då hon ju är boende i Sverige sedan några år. Den här gången tävlar hon under sitt nya artistnamn Amaya. Ännu en tidigare slovensk eurovisionrepresentant finns i startfältet; Omar Naber som åkte ut i semin 2005 med den underskattade Stop. Här är hela startfältet - nu är det bara att vänta på låtarna!

Startfältet i EMA 2017

Den första semifinalen den 17 februari

Amaya
King Foo
Lea Sirk
Nika Zorjan
Omar Naber
Sell Out
Tosca Beat
Zala Đurić Ribič

Den andra semifinalen den 18 februari

Alya
BQL
Ina Shai
Kataya & Duncan Kamakana
Nuška Drašček
Raiven
Tim Kores Kori
United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko
Här är de tävlande i Sloveniens EMA 2017 Reviewed by Pierre on 16:42:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.