Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på de tävlande i Schweiz uttagning!

I Schweiz har man tänkt om inför årets uttagning sedan Rykka ju kom allra sist i semin i våras med The Last Of Our Kind - vilket innebar att man kommit sist i semin två år i rad!

De nationella tvbolagen representerande de inhemska språken; tyskspåkiga SRF, italienskspråkiga RSI, franskspråkiga RTS och rätoromanskspråkiga RTR, samarbetar fortfarande om att ta fram bidraget - men under nya former!

I år arbetar man tillsammans från början! Intresserade deltagare kunde skicka in sina bidrag till en gemensam webplattform, men den här gången fanns krav på att de tävlande måste ha anknytning till Schweiz. Den här gången fick heller inte tittarna något alls att säga till om i det här skedet. Istället valde en jury på egen hand ut tjugo av de inkomna bidragen att få visa upp vad de går för live i en liveaudition!

Denna liveaudition, eller Expert Check som den formellt heter, gick av stapeln nu i helgen och nu har juryn avslöjat vilka sex bidrag som får tävla i finalen av Die Entscheidungsshow 2017 den 5 februari!

Startfältet har rejäl slagsida! Det handlar om idel kvinnliga solister, alla med starka röster - och dessvärre, alla med lövtunna låtar. Det känns som om juryn gått in helt för att undvika magplask på grund av falsksång och på vägen dit glömt bort att man ju måste ha en vettig låt också. Lite trist när man nu ansträngt sig för att tänka i nya banor.

I finalen är det tittarnas tur - de väljer på egen hand ut vinnaren - vilket kan tänkas ge fördel åt ett bidrag som sticker ut. I så fall sätter jag mina slantar på enda bidraget på franska, vilket också är det enda bidraget som inte går i balladtempo, Cet Air La med Ginta Baku! Döm själv, här är alla de tävlande:

De tävlande i Die Entscheidungsshow 2017

FreschtaGold
Ginta BikuCet Air La
Michèle - Two Faces
Shana PearsonExodus
Timebelle - Apollo
Lyssna på de tävlande i Schweiz uttagning! Reviewed by Pierre on 17:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.