Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nathan Trent representerar Österrike i Kiev!

Internvalen duggar verkligen tätt i år! Idag avslöjade Österrikes tvbolag ORF att även de valt ut en artist internt - vilket gör att vi nu är uppe i en rad av sju länder som alla gjort samma sak (se alla längst ned i inlägget)!

Efter två år av nationella uttagningar är alltså Österrike nu tillbaka till det som gav dem en eurovisionseger 2014 - ett internt val av artist! ORF har tillsammans med musikexperterna Eberhard Forcher och Christof Straub kollat runt på landets yngre musikaliska scen i jakt på talang och funnit den 24-årige Nathan Trent - en debutant för en bredare publik, men en med en gedigen musikalisk bakgrund!

Nathan är uppvuxen i en musikalisk och tvåspråkig (tyska och italienska) familj och har sedan barnsben skolats i fiol och piano och agerat i pjäser och musikaler på nationalteatern i Innsbruck där han växte upp. Via en bred musikalisk utbildning skriver, arrangerar och producerar han nu sin egen musik och har precis börjat ta stegen mot en karriär som soloartist. I somras släppte han debutsingeln Like It Is (se video nedan). Hans tävlingsbidrag för Kiev får vi dock vänta med att höra tills i februari.

Nu börjar jag tråka ihop en smula av alla interna val - kan inte ett eurovisionfan få sin dos av nationell schlagerglamour och rafflande omröstningar snart? Nathan känns dock som en spännande bekantskap - han kan onekligen både sjunga (kolla till exempel hans covers på As och 7 years) och att döma av videon nedan föra sig på en scen. Med rätt låt kanske det kan bli nåt? Vi kollar in den där videon och därunder hittar du också en liten presentationsvideo om du vill veta mer om Nathan!


Länder som hittills valt artister för Eurovision Song Contest 2017 internt

(Klicka på respektive artist för mer info)
Azerbajdzjan: Diana Hajiyeva
Cypern: Hovig
Irland: Brendan Murray
Makedonien: Jana Burčeska
Nederländerna: O’G3NE
Österrike: Nathan Trent
Nathan Trent representerar Österrike i Kiev! Reviewed by Pierre on 18:04:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.