Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Polsk final den 11 februari

De polska bidragen har de senaste åren älskats av tvtittarna - men sågats av den röstande juryn! Till exempel var 2014 års bidrag My Słowianie - We Are Slavic med Donatan & Cleo tittarnas femma men bara juryns tjugotrea medan förra årets bidrag Color of my life med Michał Szpak var tittarnas trea medan juryn placerade den som nästjumbo i finalen! Det har polackerna tydligen tagit intryck av inför årets upplaga av den nationella uttagningen Krajowe Eliminacje!

För första gången sedan 2009 återför man nämligen en jury i den nationella finalen! Årets polska bidrag ska nämligen utses med till hälften poäng från en jury och till hälften från tittarna, istället för att som tidigare låta allt ligga i tittarnas händer. Skulle resultatet bli oavgjort så väger tittarnas poäng dock tyngst.

Ytterligare en nya regler är att de tävlande måste ha polskt medborgarskap och att man inte får tävla i något annat lands uttagning samma år. Den senare regeln har förmodligen tillkommit sedan Napoli förra året först kom tvåa i den vitryska finalen med My universe för att senare tävla även i den polska finalen med samma låt - då man kom sist. En brasklapp finns dock också inlagd - det arrangerande tvbolaget TVP har rätt att slänga in ett valfritt wildcard i finalen, ett som inte behöver följa de uppsatta reglerna!

Bidrag tas nu emot fram till den 20 januari och senast en vecka senare kommer man att avslöja bidragen som kommer att tävla i finalen av Krajowe Eliminacje den 11 februari!
Polsk final den 11 februari Reviewed by Pierre on 14:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.