Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Portugals planer för comebacken

Leonor Andrade, Portugals senaste eurovisionrepresentant
Portugal avstod ju deltagande i Eurovision Song Contest i Stockholm i våras av ekonomiska skäl - men frånvaron blev kortvarig, i år är man tillbaka i stor stil med nystart för den nationella uttagningen Festival da Canção!

Årets portugisiska bidrag kommer att väljas via två semifinaler den nittonde och tjugosjätte februari, följda av final den femte mars. Totalt kommer sexton bidrag att tävla och hälften av dem går till final. I semifinalerna avgörs resultatet till hälften med röster från tittarna och till hälften med röster från en expertjury utsedd av det arrangerande tvbolaget RTP. Även i finalen står tittarna bakom halva resultatet, men som motpart har de där sju stycken regionala jurygrupper.

De sexton bidragen utses genom att man bjudit in sexton stycken kompositörer att skriva vars ett bidrag och ta fram en passande artist. Dessa har fullständig konstnärlig frihet, men för att säkerställa en viss bredd har man valt kompositörer från alla tänkbara genrer. Nytt för säsongen är också att portugiserna släpper språket fritt - möjligheten finns alltså att vi för första gången kan tänkas få höra ett portugisiskt bidrag på ett annat språk än det egna i vår!

Just den regeln är jag inte oväntat väldigt kluven till. Det är inte svårt att inse att portugiserna är sugna på framgång i tävlingen och nog skulle ett bidrag på engelska göra bidraget mer lättillgängligt - men samtidigt är det ju så kul när länderna tävlar på det egna språket.

Bidragen lär vi få vänta på ett tag, men här är listan på de inbjudna kompositörerna:

Låtskrivarna som bjudits in till Festival da Canção 2017

Luísa Sobral
Marcia
Rita Redshoes
David Santos (Noiserv)
Celina da Piedade
Samuel Úria
Nuno Gonçalves (The Gift)
Pedro Silva Martins (Deolinda)
Toli Caesar Machado (GNR)
João Pedro Coimbra (Mesa)
Nuno Figueiredo (Virgin Suta)
Pedro Saraiva (Sir Aiva / DR Sax)
Nuno Feist
Jorge Fernando
João Only
Heber Marques
Portugals planer för comebacken Reviewed by Pierre on 18:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.