Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Celebrate Diversity - slogan för Eurovision Song Contest 2017!

Efter lång tid av tystnad börjar det äntligen röra på sig där borta i Ukraina! Idag presenterades äntligen årets slogan och det grafiska temat för Eurovision Song Contest 2017 i Kiev! Celebrate Diversity, fira mångfald, är frasen som kommer att rama in årets tävling tillsammans med ett grafiskt tema baserat på Namysto, ett traditionellt ukrainskt halsband!

Jon Ola Sand, ansvarig chef för Eurovision Song Contest, berättar att idén till årets slogan Celebrate Diversity bygger på förra årets tema Come Together och rör vid hjärtat av Eurovisions värden: tävlingen inkluderar alla, den handlar om att länder i och bortom Europa möts för att fira både vår gemensamma grund och våra unika skillnader inom en ram av bra musik.

Förutom att vara ett halsband är namysto en skyddsamulett och en symbol för skönhet och hälsa, gjort av många olika pärlor, var och en med sin egen design och sitt eget mönster - vilket symboliserar både mångfald och individualitet. Att använda den som symbol för tävlingen får ytterligare en dimension genom att den väver samman historia med nutid. Konceptet är framtaget i ett samarbete mellan de ukrainska reklambyråerna Republique och Banda.

Mitt första intryck är att man valt en slogan som träffar mitt i prick för vad tävlingen är för mig - ett svårslaget forum för möten mellan folk och musikstilar där man firar och uppmärksammar såväl våra skillnader som allt det vi har gemensamt. Jag är mer tveksam till det grafiska temat. Tanken bakom känns smart och genomtänkt, men genomförandet ligger inte helt rätt i mitt estetiska öga. Kanske fungerar det bättre när vi får se det i action - vilket kanske händer redan i morgon när ju semifinalerna lottas i Kiev (se här)!

Celebrate Diversity - slogan för Eurovision Song Contest 2017! Reviewed by Pierre on 17:33:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.