Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionsemifinalerna lottas den 31 januari!

För att vara så här långt in på säsongen är det nästan oroväckande tyst omkring Ukrainas förberedelser inför Eurovision Song Contest i Kiev i maj! Vi vet än så länge nära nog inget alls om hur man tänker sig arrangemanget, vilka som programleder eller vilken klämmig slogan man tänker använda - och inte ens minsta pip har ännu hörts om de åtråvärda biljetterna för den som vill se härligheten live! Idag kom i alla fall ett litet livstecken - på tisdag nästa vecka är det dags att lotta in de tävlande länderna i en av de båda semifinalerna!

Det sker som traditionen bjuder i samband med nyckelöverlämningsceremonin, då förra årets arrangör symboliskt överlämnar värdskapet för tävlingen till årets arrangör - vilket också ses som det officiella startskottet för årets tävling! Den här gången innebär det att Stockholms kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach lämnar över nyckeln till Kievs borgmästare Vitaliy Klychko i den pampiga pelarsalen i Kievs stadshus (bilden).

Själva lottningen kommer att inledas med en första lottning som avgör vilken semifinal de direktkvalificerade länderna kommer att sända och rösta i. Det gäller The Big Five; Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och Storbritannien tillsammans med värdlandet Ukraina.

I den andra lottningen avgörs vilken av de båda semifinalerna de övriga 37 länderna kommer att tävla i, och om de kommer att framföra sitt bidrag i den första eller andra halvan av denna. Länderna har inför lottningen placerats i sex grupper (se nedan) baserade på röstningsmönster under de senaste upplagorna av tävlingen för att så långt det är möjligt utjämna effekterna av tendensen att rösta på sina grannar. Den exakta startordningen avgörs sedan precis som under de senaste åren vid ett senare tillfälle av det arragerande tvbolaget.

Två saker är klara redan före lottningen: Tyskland kommer på önskemål från sitt tvbolag ARD att rösta i den andra semifinalen och Schweiz kommer av samma skäl att tävla i den andra semifinalen.

I den första semifinalen, enligt planen den 9 maj, kommer 18 bidrag att tävla medan 19 bidrag tävlar i den andra två dagar senare. Från dem kommer som vanligt tio bidrag från vardera att gå vidare till finalen - vilket gör att 26 bidrag kommer att tävla där.

Lottningen kan du se live via YouTube (här) med start klockan 11.00 nu på tisdag den 31 januari!

Grupperna inför semifinallottningen

Grupp 1
Grupp 4
Albanien
Bulgarien
Kroatien
Cypern
Makedonien
Grekland
Montenegro
Moldavien
Schweiz (i förväg placerade i den andra semifinalen)
Rumänien
Serbien
Ungern
SlovenienGrupp 2
Grupp 5
Danmark
Australien
Estland
Malta
Finland
Portugal
Island
San Marino
Norge
Tjeckien
Sverige
Österrike


Grupp 3
Grupp 6
Armenien
Belgien
Azerbajdzjan
Irland
Georgien
Lettland
Israel
Litauen
Ryssland
Nederländerna
Vitryssland
Polen
Du hittar allt om de färdiga bidragen och de tävlande ländernas väg mot Eurovision Song Contest 2017 här!
Eurovisionsemifinalerna lottas den 31 januari! Reviewed by Pierre on 19:02:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.