Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Grekland skickar Demy till Kiev!

Greklands val av eurovisionbidrag brukar vanligtvis omgärdas av en ordentlig rykteskarusell - och i år var inget undantag! De allra hetaste ryktena har den här gången alla innehållit sångerskan Demy och idag bekräftade tvbolaget ERT att det just blir hon som får representera Grekland tillsammans med ett dreamteam!

25-åriga Demy, eller Dimitra Papadea som det står i passet, slog igenom 2011 med låten Mia Zografia som hon gjorde tillsammans med Midenistis. Första solosingeln kom året därpå tillsammans med debutalbumet som toppade listorna i Grekland och gav henne en utmärkelse som årets bästa nykomling.

Hennes tävlingsbidrag kommer att väljas bland tre bidrag i en nationell final där tittarna röstar fram sin favorit - och det är här det börjar bli riktigt spännande! Alla tre bidragen är nämligen skrivna av Dimitris Kontopoulos, mannen bakom en hel rad stora eurovisionhits som till exempel Ukrainas Shady Lady från 2008, Azerbajdzjans Hold Me från 2013 och senast Rysslands You Are the Only One från förra året. Det slutar inte heller där - bidragets framförande kommer att iscensättas av Fokas Evagelinos som också stod bakom de tre spektakulära scenshowerna i låtarna jag nämnde ovan!

Det är tydligt att grekerna vill tillbaka till toppen sedan de fick stanna i semin i Stockholm i våras vilket innebar att de stod utanför final för första gången sedan semifinalsystemet infördes! Det skadar inte heller att påminna om att den hittills enda grekiska segern för snart tolv år sedan plockades hem i - just det, Kiev!

I väntan på ytterligare info om den där nationella finalen kollar vi in några smakprov på Demy - varav överst den senaste singeln Isovia Mazi som är en grekisk version av Bulgariens eurovisionbidrag från förra året, If Love Was A Crime!
Läs allt om bidragen till Eurovision Song Contest 2017 här!
Grekland skickar Demy till Kiev! Reviewed by Pierre on 21:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.