Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Här är Tysklands fem finalister för Unser Song 2017!

De fem finalisterna
Tyskland har lyckats med konststycket att komma sist i Eurovision Song Contests final två år på raken - först Black Smoke med Ann Sophie 2015 och senast Ghost med Jamie-Lee i Stockholm i våras. Det har föranlett att man den här gången stuvar om i sitt nationella uttagningsformat!

I höstas bjöd man in oetablerade solister att anmäla sig för tävlan och i november hölls castings i Köln och Hamburg. Hela 2'493 anmälningar kom in! Bland dessa valde en expertjury ut 33 artister till en andra gallring - och bland dessa har man nu valt ut fem finalister!

De tävlande kommer inför finalen att matchas ihop med låtar från etablerade låtskrivare från både Tyskland och utlandet för att sedan göra upp i en tvsänd final under namnet Unser Song 2017. Den tre timmar långa showen går av stapeln i Köln den 9 februari under programledning av Barbara Schöneberger. En expertpanel bestående av eurovisionvinnaren Lena, singer-songwritern Tim Bendzko och tvprogramledaren Florian Silbereisen kommer att finnas på plats för att ge sina omdömen om de tävlande, men det är tittarna som på egen hand väljer ut vinnaren bland de fem.

De fem utvalda är alla oprövade namn för en bredare publik, men vi har ändå möjlighet att bekanta oss med dem en smula! Nedan har du dem alla fem med dels en länk till tvbolagets presentationssida där du bland annat möter dem i en speeddatingvideo (på tyska) och dels i ett YouTube-klipp med ett smakprov på hur de låter!

Efter en första genomlyssning konstaterar jag att man verkligen har lyckats vaska fram talang! Själv föll jag främst för startfältets yngste, den nittonårige Wilhelm "Sadi" Richter, men i slutändan tror jag mycket kommer att hänga på det vi inte vet just nu - låtarna de får och hur de som amatörer kan ta in en stor scen! Här har du dem fem:

De fem tävlande i Unser Song 2017

Här är Tysklands fem finalister för Unser Song 2017! Reviewed by Pierre on 22:03:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.