Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israels The Next Star for Eurovision är i gång!

Efter en rad av sorger och bedrövelser i form av fyra år i rad av missade finalplatser vände trenden för Israel för två år sedan - när man började använda talangshowen HaKochav Haba La’eirovizyion (Next Star for Eurovision) som plattform för att välja bidrag! Sedan dess har det blivit två år på raken av finalplatser i form av Golden Boy med Nadav Guedj och Made of Stars med Hovi Star. Inte märkligt då att man fortsätter på samma spår i år!

Tävlingen består den här gången av nio förinspelade shower följda av en livesänd final. I varje show bedöms varje tävlande av en panel bestående av Harel Skaat, Keren Peles, Asaf Amdurski och Static & Ben-El Tavori. En röst från en jurymedlem ger den tävlande 10% av den möjliga poängen. Resterande 60% kommer från den röstande publiken i studion. För att gå vidare till nästa show måste de tävlande artisterna få minst 70% av de möjliga poängen.

Den första showen sändes igår och där lyckades sju artister ta sig över det magiska sjuttio-strecket! Allra bäst gick det för Diana Golbi som fick hela 95%! Skulle hon vinna till slut skulle hon följa en lång tradition - att en deltagare i israeliska Idol, Kochav Nolad representerar Israel i Eurovision Song Contest! Det har hänt fem gånger tidigare, senast förra året, men också till exempel när jurymedlemmen Harel Skaat tävlade 2010. Harel slutade bara tvåa där - Diana Golbi vann 2010 års upplaga!

Tidsschemat för fortsättningen av The Next Star för Eurovision är ännu inte fastlagt, men den andra showen går av stapeln redan ikväll och den intresserade kan följa den live på nätet här med start klockan 20.00. Själv kommer jag med stor sannolikhet att ligga lågt fram tills vi närmar oss final - mycket annat pockar på uppmärksamhet i Eurovisioneuropa under veckorna framöver!

Resultatet i den första showen av The Next Star for Eurovision

1. Diana Golbi (95%)
2. Imri Ziv (93%)
3. Beatbox Element (91%)
4. Judy Layne (81%)
5. Lee Sabach (79%)
6. Hallelujah (Halli) Lewis (77%)
7. Ta-La-Te (75%)
De sju som gick vidare i den första showen

Israels The Next Star for Eurovision är i gång! Reviewed by Pierre on 15:17:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.