Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på de tävlande i Storbritannien!

Storbritannien har det fortsatt tufft i Eurovision Song Contest! Trots att man förra året slog på en hyggligt stor trumma och för första gången på sex år lät tittarna vara med och välja i en nationell uttagning så slutade det ändå bara med en upprepning av förra årets tjugofjärdeplats för Joe & Jake och deras You're Not Alone. Skam den som ger sig, eller om det är uttryck för att nya idéer saknas - britterna kör med formatet Eurovision: You Decide även i år!

Det innebär att man ännu en gång har jagat bidrag på bred front, såväl genom ett öppet inskick som genom att bearbeta branschfolk för att få ihop ett startfält med sex bidrag. Årets final avgörs nu på fredag i Eventim Apollo i London - och idag presenterades bidragen som ska göra upp om segern!

Efter att ha lyssnat igenom bidragen är jag dock rädd att det är väldigt likt förra årets. Startfältet lider liksom av samma sjuka nu som då. Det låter helt ok! Inte fel någonstans. Det andas till och med viss kvalitet. Funkar i radio. Stör ingen. Men det engagerar heller ingen. Griper aldrig tag. Låtar alla kan gilla - men som ingen har som favorit. Ett välbeprövat recept för att roffa åt sig sisådär en tjugofjärdeplats i eurovisionfinalen.

Vem som vinner på fredag beror förmodligen helt på vem som gör bäst ifrån sig på scenen. De tävlande kommer att Idol-style bedömas av en expertjury bestående av Bruno Tonioli, Sophie Ellis-Bextor och CeCe Sammy, men det är tittarna som avgör resultatet tillsammans med årets enda nyhet, en expertjury som står för halva resultatet. Det här är vad de har att välja på:

Olivia Garcia - Freedom Hearts
(Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Linnea Nelson, Laurell Barker)

Holly Brewer - I Wish I Loved You More
(Kevin Fisher, Courtney Harrell, Laurell Barker, Mattias Frändå, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)

Lucie Jones - Never Give Up on You
(The Treatment, Emmelie de Forest, Laurie Martin)

Danyl Johnson - Light Up The World
(Dan McAllister, Rick Blaskey, Greg Walker, Chris Sutherland, Ameerah Roelants)

Salena Mastroianni - I Don't Wanna Fight
(Daniel Mirza Salcedo, Nicole Blair, Marli Harwood)

Nate Simpson - What Are We Made Of?
(Jon Hällgren, Eric Lumiere, DWB)
Lyssna på de tävlande i Storbritannien! Reviewed by Pierre on 16:20:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Så himla tråkigt att Storbritannien inte har lärt sig någonting från föregående år. Som du skriver är det inget fel på låtarna men jag ubdrar mest vem ska rösta på något av detta? Inte jag i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan ha fel, men jag tänker mig att man faktiskt HAR lärt sig något. Tänket bakom EYD tyder på det, liksom typen av bidrag man tagit med. Problemet är att de som har vad som krävs för att leverera det BBC vill ha skyr tävlingen som pesten. Det här är liksom så bra som det blir under de förutsättningarna.

      Radera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.