Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Svensk Idol-deltagare ersätter avhopp i Tysklands final

Yosefin Buohler
Vad vore eurovisionsäsongen utan en eller annan liten skandal? Nu är det dags för säsongens första! För en dryg vecka sedan (se här) avslöjade det tyska tvbolaget NDR de fem tävlande för den nationella uttagningen Unser Song 2017. Idag hoppade en av dem av under märkliga omständigheter - och ersattes av en tidigare svensk Idol-deltagare!

När de tävlande presenterades lyfte jag fram nittonårige Wilhelm “Sadi” Richter som en tidig favorit -  men idag tog han tillbaka sin kandidatur med svävande formuleringar om personliga skäl. I ett kort meddelande publicerat hos NDR säger han att rykten som just nu är i omlopp orsakar honom stora svårigheter och att han själv inte förstår de anklagelser som läggs fram i dessa - och att han under de här omständigheterna inte kommer att tävla i finalen den 7 februari.

Den avhoppade Sadi
Enligt den tyska tidningen Bild är bakgrunden att Richter hotas att ställas inför rätta för stöld och bedrägeri genom tvivelaktiga affärer på eBay. Han anklagas också för att ha stulit värdeföremål i samband med att han och en kamrat arbetat som städare hos en privatperson.

NDR vilar inte på hanen utan har snabbt ersatt Richter med den som hamnade närmast utanför finalfältet under de inledande auditionronderna - den 21-åriga Yosefin Buohler, halvsvenska född i Köln men boende i Stockholm. Om namnet får en klocka att ringa beror det kanske på att hon var en av de tävlande i svenska Idol 2013 där hon var med fram till kvalveckan då hon slogs ut.

Vi kollar in hennes framträdande från kvalveckan med Adeles One and Only och den speeddatingvideo hon gjorde inför den tyska uttagningen - och håller den ena tummen för henne i finalen och den andra för att det här var årets både första och sista skandal!

Svensk Idol-deltagare ersätter avhopp i Tysklands final Reviewed by Pierre on 19:39:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.