Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sverige tävlar i den första semifinalen!

Idag var det dags för Eurovision Song Contests traditionella invigningsceremon då den förra värdstaden Stockholm officiellt lämnade över värdskapet till årets värdar Kiev - och kanske framför allt, för lottningen av de båda semifinalerna där 37 av årets 43 deltagarländer deltar!

För Sveriges del innebär lottningen att vi kommer att tävla i den första halvan av den första semifinalen den 9 maj. Statistiskt sett är det något svårare att knipa en finalplats om man startar i den första halvan av en semifinal - men i vanlig ordning får man ta statistik med en nypa salt. Jag är rätt övertygad om att ett starkt bidrag går till final oavsett startnummer - och visst är det väl ett sådant vi ska välja? I nuläget finns inte heller mycket att säga om våra konkurrenter då bara fyra länder hittills är klara med sina val, men det är noterbart att Albanien, Finland och Georgien som redan har valt också tävlar i den första halvan av första semin  - och de har alla har valt ballader. Kanske är det en fördel om vi väljer något lite mer i upptempo...

Förutom fördelningen av länder i semifinalerna lottades också att Italien, Spanien och Storbritannien kommer att få rösta i den första semifinalen, medan Tyskland, Frankrike och Ukraina kommer att rösta i den andra.
Tio bidrag från vardera semifinal kommer att gå vidare till finalen den 13 maj där de ansluter till de direktkvalificerade länderna, värdlandet Ukraina och The Big Five; Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Italien. Precis som de fyra senaste åren kommer den slutliga startordningen att sättas ihop av det arrangerande tvbolaget, i år alltså av ukrainska NTU, när alla bidragen är klara.

Så här ser hela resultatet av dagens lottning ut:

Länderna som tävlar i den första semifinalen den 9 maj

Första halvan
Andra halvan
Albanien
Armenien
Australien
Cypern
Azerbajdzjan
Grekland
Belgien
Island
Finland
Lettland
Georgien
Moldavien
Montenegro
Polen
Portugal
Slovenien
Sverige


Länderna som tävlar i den andra semifinalen den 11 maj

Första halvan
Andra halvan
Danmark
Bulgarien
Irland
Estland
Makedonien
Israel
Malta
Kroatien
Nederländerna
Litauen
Rumänien
Norge
Ryssland
San Marino
Serbien
Schweiz
Ungern
Vitryssland
Österrike


Se hela semifinallottningen här

Sverige tävlar i den första semifinalen! Reviewed by Pierre on 17:19:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.