Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Apollo med Timebelle tävlar för Schweiz

Helgen rundades av med att Schweiz valde eurovisionbidrag i finalen av ESC 2017 – Die Entscheidungsshow! En jury hade valt ut sex tävlande bidrag, men nu var det helt upp till tittarna att utse vinnaren bland dem.

Schweiz har ju kommit sist i Eurovision Song Contests semifinal två år på raken - vilket man ju kan tycka vore hur bra motiv som helst för att satsa lite och plocka fram något riktigt konkurrenskraftigt. Men schweizarna verkar ha tänkt helt annorlunda. Lite elakt skulle man faktiskt nästan kunna tro att de snarare går in för tredje jumboplatsen i rad.

Så är det givetvis inte, men det var onekligen ett blekt startfält som uppträdde på den riktigt snygga tvstudioscenen i Zurich ikväll. De sex tävlande, alla med kvinnliga sångerskor av någon anledning, gjorde nog vad de kunde med sina låtar - men just låtarna lämnade en del att önska. Som om man inte riktigt förstått att här krävs något som gör maximalt intryck på tre minuter, inte något som väl låter ganska ok.

Jag tycker ändå att schweizarna valde rätt bland de alternativ man hade! De schweiziska tvtittarna gav segern åt den schweizisk-rumänska gruppen Timebelle och låten Apollo, en schysst, men lite väl repetitiv historia vars stora förtjänst ligger i den frontande sångerskan Miruna Manescu som ju har en del lyskraft. Känns gruppen möjligen igen kan det bero på att den tävlade i Schweiz uttagning för två år sedan med Singing About Love - då de slutade som tvåa bakom den blivande eurovisionjumbon Mélanie René. Som helhet känns det här väl hyggligt - precis som deras bidrag gjort de senaste två åren... Törs man hoppas att de piffar till låten en smula inför Kiev?

Det här innebär också att årets första svenskbidrag är klart! Apollo är skriven av Elias Näslin och syskonparet Nicholas och Alessandra Günthardt som har en schweizisk pappa och en svensk mamma. Elias och Alessandra har tidigare till exempel varit med och skrivit Kevin Walkers Idol-vinnarlåt Belong från 2013 och Alessandra har redan eurovisiontävlat som en av upphovsmännen bakom Azerbajdzjans Start a Fire från 2014.

Här är Apollo med Timebelle, årets schweiziska bidrag:

Resultatet i ESC 2017 – Die EntscheidungsshowProcent av rösterna
1.
TimebelleApollo
(Elias Näslin, Nicolas Günthardt, Alessandra Günthardt)
47.88%
2.
(Ricardo Sanz)
18.02%
3.
Michèle - Two Faces
(Laura Kloos, Hermann Niesig, Nils Brunkhorst, Michèle Bircher)
11.44%
4.
Ginta Biku - Cet air là
(Johan Czerneski, Daniel Kromo Kromolowski, Ginta Biku, LIM)
8.31%
5.
Shana PearsonExodus
(Denniz Jamm, Andreas Stone Johansson, Mahan Moin)
7.56%
6.
FreschtaGold
(Iris Bösiger, Christoph Bauss, Christopher Heath, Simon Adrian, Freschta Akbarzada)
6.79%
Läs allt om bidragen som redan är klara för Eurovision Song Contest 2017 här!
Apollo med Timebelle tävlar för Schweiz Reviewed by Pierre on 22:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.