Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Frankrike har presenterat sitt bidrag Requiem med Alma!

Förra året nådde Frankrike sin bästa placering på femton år när Amir nådde en sjätteplats i Stockholm med J'ai cherché - även det väl i någon mån var en besvikelse sedan fransmännen för första gången på mången god dag omtalats som en het segerkandidat på förhand. Idag presenterade fransmännen årets bidrag - och frågan är givetvis om man fortsätter på ett framgångsspår!

Dagens presentation dök upp helt utan förvarning - helt plötsligt fanns den bara där, årets franska bidrag Requiem med den för de flesta helt okända Alma. Det är tredje gången på lika många år som fransmännen väljer ut sitt bidrag internt, den här gången genom ett samarbete mellan tvstationerna France 2 och France 4.

28-åriga Alma flyttade till Paris för att satsa helhjärtat på musiken och träffade där låtens upphovsman Nazim Khaled som skrivit de flesta av låtarna på hennes debutalbum som är planerat för släpp den 5 maj - alldeles precis innan det ska eurovisiontävlas. Nazim var också en av upphovsmännen bakom just Amirs succébidrag förra året. Requiem beskrivs som poetisk och drömlik och sägs berätta om Almas jakt på evig kärlek.

Efter en första genomlyssning är jag kanske inte beredd att tro på evig kärlek, men låten är rätt charmig och ligger fint i örat, om än inte på sättet som leder till floder av eurovisionpoäng. Jag är lite mer skeptisk till hur Alma låter live. Livepremiären från Future Awards (se klipp nedan) häromdagen känns inte helt övertygande - men det gjorde å andra sidan inte de första klippen på Amirs bidrag förra året heller... Det sägs också att detta inte är den slutliga versionen av låten - den kommer att presenteras inom kort. Vi kollar in årets franska bidrag, överst i den officiella videon och där under i klippet från livepremiären:


Läs allt om bidragen till Eurovision Song Contest 2017 här!
Frankrike har presenterat sitt bidrag Requiem med Alma! Reviewed by Pierre on 18:51:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.