Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Här är de tävlande i Norges Melodi Grand Prix!

Norge fick anledning att tänka i nya banor i år sedan man bommat att ta sig vidare till Eurovision Song Contests final för första gången på fem år i Stockholm i våras - Icebreaker med Agnete slutade ju bara på en trettondeplats i semifinalen trots upphaussade förväntningar på hemmaplan!

Revanschlustan är uppenbarligen stor - i år fick man in 1'035 bidrag till den nationella uttagningen Melodi Grand Prix, vilket är norskt rekord och det arrangerande tvbolaget NRK säger att den här gången har man ett ännu större fokus på att inte bara delta - utan på att vinna.

För att åstadkomma det inför man en stor nyhet i år - den internationella juryn, ett recept vi i Sverige ju redan använt ett tag med viss framgång! Tio låtar tävlar i finalen som den här gången går av stapeln I Oslo Spektrum den 11 mars under programledning av Line Elvsåshagen och Kåre Magnus Bergh. I en första röstningsomgång bestämmer internationella jurygrupper från mellan tio och tolv länder vilka fyra bidrag som ska gå vidare till gullfinalen - och där bestämmer sedan tittarna själva vem som åker till Kiev för Norges räkning i maj!

Idag presenterades de tio kandidaterna tillsammans med korta smakprov på de tävlande bidragen. Mest bekant i startfältet är förmodligen Åge Sten Nilsen, tidigare frontman i Wig Wam som representerande Norge 2005 med In My Dreams. Den här gången tävlar han med sitt nya band Ammunition som att döma av det korta smakprovsklippet rör sig i ungefär samma musikaliska pudelland som Wig Wam gjorde. Minst lika känd på hemmaplan är komikern Kristian Valen som vid sidan av skratten också haft en popkarriär med t.ex. listettan Still Here. I fältet finns också två bidrag med svenska upphovsmän - de med Rune Rudberg Band och In Fusion.

Just nu får vi alltså nöja oss med femton sekunder långa smakprov, alltför korta för att dra några alltför stora slutsatser - men vi frossar i oss dem i väntan på att bidragen släpps i fullängd om en dryg vecka, den 15 februari! Jag tycker nog det låter ganska lovande på en del håll i alla fall! Här är startfältet med länkar till smakproven:

Startfältet i Norges Melodi Grand Prix 2017

1.
Ammunition - Wrecking Crew
(Åge Sten Nilsen, Erik Mårtensson)
2.
UlrikkePlaces
(Ulrikke Brandstorp, Tony Alexander Skjevik)
3.
Amina Sewali Mesterverk
(Amina Sewali)
4.
JOWST feat. Aleksander Walmann - Grab the Moment
(Joakim With Steens, Jonas McDonnell)
5.
Kristian Valen - You & I
(Kristian Valen)
6.
(Robin Lynch, Elin Kåven)
7.
Jenny Augusta - I Go Where You Go
(Jenny Augusta Enge, Inga Þyri Þórðardóttir)
8.
Ella - Mamma Boy
(Per Kristian Ottestad, Ida Maria)
9.
Rune Rudberg Band - Run Run Away
(Peter Danielson, Åsa Karlström, Mats Larsson)
10.
(Gustav Eurén, Danne Attlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén, Cissi Kallin)
Här är de tävlande i Norges Melodi Grand Prix! Reviewed by Pierre on 18:30:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Och jag är inte imponerad så hoppas att fullängdsversionerna gör mig mer intresserad för de här bidragen låter väldigt mycket generiskt radioskval i mina öron (och inte på ett bra sätt) Men lite svårt att göra en rättvis bedömning på 15 sekunder dock. De kan nog glömma att vinna i alla fall.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.