Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Här är upplägget för Tysklands Unser Song 2017!

De fem finalisterna
Tysklands uttagning Unser Song 2017 har hittills mest fått uppmärksamhet för rabaldret omkring en av de utvalda finalisternas avhopp (se här), men tills nu har det varit höljt i dunkel hur man faktiskt tänker välja sitt bidrag i finalen om precis en vecka!

Det vill till att hänga med i svängarna på torsdag! Tyskarna har nämligen bestämt sig för ett inte helt rättframt upplägg. Själva finalen kommer att avgöras i fyra ronder, men det hela inleds redan dagen före. Då kan nämligen alla internationella fans rösta på sin favorit via appen Eurovision Vibes. Resultatet från den omröstningen kommer sedan att redovisas under finalen för att ge de röstande tittarna vägledning om hur bidragen tas emot internationellt.

I en första rond kommer de fem att framföra vars en cover som de väljer själva. Därefter röstas två av de tävlande obarmhärtigt ur tävlingen av de tyska tvtittarna.

I den andra ronden kommer de tre återstående artisterna att framföra en av två på förhand utvalda bidrag. Det ena bidraget heter Perfect Life och är skrivet av det helamerikanska teamet Lindsey Ray, Lindy Robbins och Dave Bassett. Det andra har titeln Wildfire och är skrivet av norska Marit Larsen tillsammans med brittiska Tofer Brown och Greg Holden. Därefter röstar man bort ännu en av de tävlande artisterna.

I den tredje ronden framför de båda återstående artisterna låten de inte framförde i den förra ronden. Det är nu det börjar bli rörigt... Den tredje ronden avslutas med att tittarna får rösta på de två artisternas framförande av båda de tävlande bidragen. De två som får flest röster går vidare till den fjärden ronden. Det kan alltså innebära flera tänkbara scenarion - att bara en artist går vidare med båda sina versioner av tävlingsbidragen, att båda artisterna går vidare med en låt vardera eller att båda artisterna går vidare med samma låt.

I den fjärde och avgörande ronden röstas det om vilken av de två återstående kombinationerna av låt och artist som kommer att representera Tyskland i Kiev!

Under hela finalen kommer framträdandena att kommenteras av en expertpanel bestående av eurovisionvinnaren Lena och sångarna och låtskrivarna Tim Bendzko och Florian Silbereisen. Röstandet står dock tvtittarna för helt på egen hand.

Varför göra det enkelt för sig när det går att krångla till det! Nåja, det här kan bli intressant - det enda jag inte riktigt förstår poängen med är att man väljer att skicka ut två artister redan innan de ens fått röra vid tävlingsbidragen. Det kan ju hända att just någon av de låtarna skulle passa dem som hand i handske... Här nedan har du tävlingsbidragen och de tävlande med länkar till deras presentationssidor hos tvbolaget NDR - finaldags är det alltså på nästa torsdag kväll!

De tävlande artisterna i Unser Song 2017


De tävlande bidragen

Wildfire
(Tofer Brown, Marit Larsen, Greg Holden)
Perfect Life
(Lindsey Ray, Lindy Robbins, Dave Bassett)
Här är upplägget för Tysklands Unser Song 2017! Reviewed by Pierre on 00:43:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Alltså jag tyckte ju att deras uttagning var bra som den var. Problemet var aldrig bristen på bra låtar. Problemet var att de aldrig vann(och när den väl gjorde det lämnade artisten walk over och tvåan fick åka).Det är aldrig ett bra upplägg enligt mig att låta flera artister sjunga samma låt. Det vill till att det är riktigt bra låtar med när man bara har två (och att låta internationella fans rösta är inte alltid en bra ide) Jag förutspår rätt av en ganska dålig placering för Tyskland igen. Vill gärna ha fel dock.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.