Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Imri Ziv tävlar för Israel i Kiev!

Efter nio shower var ikväll Israel uttagning HaKochav Haba La’eirovizyion (Rising Star for Eurovision) framme vid final!

Den israeliska uttagningen handlar bara om att vaska fram en artist för Eurovision Song Contest - och det har man under de två senaste månaderna gjort med shower varje vecka för att under Idol-liknande former banta ner startfältet till finalens fyra artister. Då det varit tätt mellan showerna och som sagt bara handlat om artister och inte tävlingsbidrag har jag valt att bara titta med ett halvt öga fram till ikväll.

Upplägget visade sig vara riktigt spännande, trots min minst sagt bristfälliga hebreiska! De fyra tävlade först i två dueller. Efter varje framträdande bedömdes de av en jury med fyra medlemmar som gav tummen upp eller ner. Samtidigt kunde tittarna rösta via en app, vilket genast gav utslag på en pelare i rutan. Tummen upp från en jurymedlem gav 3% på mätaren och alltså maximalt 12% juryn. Sedan kunde tittarna bygga på med upp till max 88%. Efter de båda inledande duellerna fick juryn rädda vidare en av förlorarna i duellerna - vilket gav en superfinal med tre tävlande.

När den stora förhandsfavoriten Diana Golbi som sist ut i superfinalen brände av en grym version av Princes klassiska Purple Rain kändes allt klart - men inte då! Mätaren nådde inte riktigt ikapp Imri Ziv som strax innan gjort Kelly Clarksons Because of You - det blir han som får åka till Kiev för Israels räkning! Det blir faktiskt tredje året i rad han gör eurovisionresan för israelernas räkning. 2015 och 2016 körade och dansade han nämligen bakom Nadav Guedj och Hovi Star, men nu får han alltså själv kliva fram i rampljuset.

I ärlighetens namn tyckte jag nog Diana Golbi kändes som den starkare artisten, framför allt med den starkaste rösten, men Imri kommer nog inte heller behöva skämmas för sig! Och inte ser karln äcklig ut heller... Mycket beror såklart på hans tävlingslåt - och den får vi vänta på! Den kommer att utses internt och presenteras någon gång under veckorna framöver. I väntan på den kollar vi in hans cover på Beyoncés Halo som var hans första tävlingslåt ikväll!

Resultatet i finalen av Rising Star for Eurovision

Resultatet i den första rondenDomarnas röster
% röster
Resultat
Amdursky
Peles
Skaat
Static & Tavori
I
Imri Ziv - Halo
79%
Till andra omgången
Beatbox Element - Hey Mama
52%
Utslagen
II
Julieta - My Number One
54%
Till andra omgången
Diana Golbi - Euphoria
83%
Till andra omgången

Resultatet i den andra ronden

1.
Julieta - Shikorim me’ahava
58%

2.
Imri Ziv - Because of You
74%
Vinnare
3.
Diana Golbi - Purple Rain
67%


Imri Ziv tävlar för Israel i Kiev! Reviewed by Pierre on 23:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.