Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö

The FO & O - en av kvällens tävlande artister (Bild: Pelle T Nilsson)
Nu kör vi igen! Det är dags för Melodifestivalens tredje deltävling, den här gången från Växjö, där vi ska skicka två nya bidrag direkt till final!

Själv har jag laddat för fullt med de sju bidragen nu i eftermiddag, samtidigt som jag försöker samla mig inför en riktig utmaning av simultanförmågan ikväll - parallellt med deltävlingen i Växjö väljer nämligen Malta, Polen och Ungern sina eurovisionbidrag, samtidigt som ytterligare fyra länder avhandlar deltävlingar! Du hittar allt i eurovisionkalendern om du också vill hänga med på ett hörn i de tävlingarna!

Spelbolagen pekar ut Robin Bengtsson och The FO & O som solklara finalister ikväll, men själv tycker jag det känns betydligt mer klurigt än så! Nog för att Robin och boybandet ligger väldigt bra till, men jag känner mycket för både Bella & Filippa och Jasmine Kara också och ser gärna en skräll från någon av dem. Framför allt får det gärna ske på bekostnad på The FO & O som inte riktigt lever upp till hypen i mina öron. Den allra svåraste faktorn att ta ställning till vid kvällens tippande är dock Owe Thörnqvist! Röstarna har ju under ett par års tid brutalt avfärdat alla som fyllt 40 - men Owe är något alldeles eget och det har ju hänt förut att melodifestivaltittarna visat ett stort röstningshjärta för rockabilly-boogie!

Jag tror nog att jag lyckats reda ut bråken med mig själv hyggligt till slut - här under hittar du mina betyg, tips och omdömen! Vad tycker du? Rösta i omröstningen längre ner och skriv i kommentarsfältet! Vi hörs på andra sidan deltävlingen - nu kör vi!

1. Robin Bengtsson – I Can’t Go On
(David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg)
Robin Bengtsson syntes först när han slutade trea i Idol 2008 men fick sitt stora genombrott på bred front när han gick direkt till final i Melodifestivalen förra året med Constellation Prize - och nu är han tillbaka igen, men med en helt annat typ av låt!

I Can't Go On är elektroniskt laddad funkig pop och ännu en gång är det tydligt att Justin Timberlakes framgångar under året inspirerat mången melodifestivallåtskrivare den här gången! Det låter väldigt 2017 och i kombination med ett snyggt scennummer borde det här vara deltävlingens säkraste finalist!

Rösta! 

Ring 099-208 01 eller sms:a 01 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 01 eller sms:a 01 till 729 99 (9,90 kr)

2. Krista Siegfrids – Snurra min jord
(Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares)
De flesta känner nog igen Krista som tjejen som representerade Finland i Eurovision Song Contest för fyra år sedan med Marry Me. Förra året såg vi henne i Melodifestivalen med Faller som slutade femma i din deltävling.

Den som träffat på Krista i eurovisionbubblan vet också att hon är ett svårslaget bubblande energiknippe - vilket gör att jag har lite svårt att ta till mig det här; ett stycke svalt klubbig dansmusik som känns betydligt mer tillbakalutat coolt än varmt och hjärtligt. Tänker du medianen mellan Veronica Maggio och Linnea Henriksson så hamnar du nära! Risken är stor att Krista hamnar sist ikväll.

Rösta! 

Ring 099-208 02 eller sms:a 02 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 02 eller sms:a 02 till 729 99 (9,90 kr)

3. Anton Hagman – Kiss You Goodbye
(Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback)
18-årige Anton från Västerås uppmärksammades först som youtuber då han fick tusentals klick för sina covers av andras hits. Nu satsar han på en solokarriär med avstamp i Melodifestivalen!

Och nog finns det förutsättningar för att han ska få en bra grund här! Jag tyckte redan vid första lyssningen att det lät en hel del av sköna Stitches med Shawn Mendes i refrängen och då det hör till mina stora favoriter på senare år får han genast ett försprång. Anton har en röst av guld och lär dessutom casha in ett gäng röster bara på ögongodisfaktorn ikväll, men låten saknar den där nerven som till exempel finns i Mendes låt. Det kan tänkas räcka för en andra chans - men knappast mer. Jag tippar femma.

Rösta! 

Ring 099-208 03 eller sms:a 03 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 03 eller sms:a 03 till 729 99 (9,90 kr)

4. Jasmine Kara – Gravity
(Anderz Wrethov, Jasmine Kara)
Sångerskan och låtskrivaren Jasmine bor i Los Angeles, men har trots det synts en hel del här på hemmaplan på senare år, till exempel som deltagare i Körslaget och Let's Dance.

Säkert har fler än jag imponerats av hennes röst - och den kommer väl till sin rätt här i Gravity, en modern danslåt som hinner ge associationer till både David Guetta, Sia och Rihanna under sina tre minuter. För mig är det här låten som vuxit till sig mest när vi nu fått höra (nästan) hela låtarna! Jag gillar dynamiken, att den inte rör sig längs en rak förutsägbar linje samtidigt som den hela vägen bärs av Jasmines starka och uttrycksfulla röst. Genrepspubliken igår ser gärna det här i final - och jag blir nog inte heller ledsen om den tar sig dit. Utgångstipset blir dock Andra Chansen.

Rösta! 

Ring 099-208 04 eller sms:a 04 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 04 eller sms:a 04 till 729 99 (9,90 kr)

5. Owe Thörnqvist – Boogieman Blues
(Owe Thörnqvist)
Ikväll slås det rekord! Owe Thörnqvist fyller 88 dagen efter Melodifestivalens final och han blir därmed tävlingens äldste deltagare någonsin!

Med en karriär lika lång som en pensionär är gammal är det rejält imponerande att Owe fortfarande inte bara står på scenen utan dessutom debuterar i ett sammanhang som det här! Framför allt älskar jag att man inte tummat alls på musikalisk integritet eller försökt knuffa in Owe i 2000-talet - det här låter precis lika mycket boogie-rockabilly som Varmkorv Boogie från 1959 och hade mycket väl kunnat vara en direkt uppföljare till den. Precis där ligger också mitt problem. Jag får utslag av bara tanken på flåshurtigt klämmig boogie. Min personliga smak placerar det här sist i fältet, men frågan om hur ni tänker där hemma gör den här veckan svårtippad! Rockabilly har ju liksom funkat fint här förut i form av till exempel Top Cats och The Playtones. Dessutom sticker det här ju tveklöst ut i fältet... Jag utfärdar skrällvarning men stretar emot och tippar Owe som sexa!

Rösta!

Ring 099-208 05 eller sms:a 05 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 05 eller sms:a 05 till 729 99 (9,90 kr)

6. Bella & Filippa – Crucified
(Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs)
Här blir det rekord i den andra änden! Bella blir ikväll tävlingens första deltagare född på 2000-talet! Duon började göra musik ihop när de blev bonussyskon för fem år sedan och har precis som Anton först blivit kända för sina gemensamma covers på YouTube.

Jag är väldigt förtjust i den svenska succén First Aid Kit och deras countrypop-sound och går därför igång ordentligt när jag hittar det här, pepprat och saltat med schlager á la Timoteij. Det är varmt, lättillgänglig och svänger ett gäng! Ikväll håller jag tummarna för skräll - men då vill det till att allt sitter. Genrepspubliken igår var inte helt med på noterna, så jag vågar inte riktigt tro det. Utgångstipset får bli Andra Chansen!

Rösta!

Ring 099-208 06 eller sms:a 06 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 06 eller sms:a 06 till 729 99 (9,90 kr)

7. FO & O – Gotta Thing About You
(Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson)
The Fooo blev The Fooo Conspiracy som blev The FO & O - Felix, Oscar och Omar som är de tre kvarvarande medlemmarna i boybandet tyckte att det blev ett o för mycket sedan bandets andra Oscar lämnade dem strax före jul och bytte namn på gruppen för tredje gången.

Själv tycker jag snarare finns annat det är lite för mycket av här. Koreografi till exempel. Jag tänkte  TV4s boybandparodi Boy Machine när jag såg klippen från repen - och det var väl inte riktigt meningen. Eller likheter med Ratatas gamla Jackie i introt. Framför allt känns det för mycket urvattnad dussinvara för att jag ska gå igång. Ett habilt albumspår från något av de stora boybanden förra decenniet är väl inte fy skam, men jag hade förväntat mig mer. Det är dock svårt att rösta emot ett band som byggt hela sin karriär på att skapa image i sociala medier och har ett fanfölje av enorma dimensioner. Jag tippar final - men har väldigt gärna fel.

Rösta!

Ring 099-208 07 eller sms:a 07 till 722 11 (3,60 kr)
Ring 099-908 07 eller sms:a 07 till 729 99 (9,90 kr)

Vilken är din favorit? Rösta!

Bilder: Pelle T Nilsson
Inför Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö Reviewed by Pierre on 17:49:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Väldigt bra deltävling tycker jag! :) Mina favoriter ikväll är Jasmine Kara & Bella och Filippa. Owe skulle mycket väl kunna ta sig vidare.. (hoppas inte!!) och FO&O skulle kunna floppa.. (de får gärna hända)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.