Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Jacques Houdek tävlar för Kroatien i Kiev

Förra året gjorde Kroatien comeback i Eurovision Song Contest efter två års uppehåll sedan man misslyckats med att ta sig till tävlingens final fyra år på raken. I Stockholm gick det bättre - i en fantastisk outfit tog Nina Kraljić sin Lighthouse till final och en tjugotredjeplats. Idag meddelade tvbolaget HRT att man ännu en gång gjort ett internt val - man skickar Jacques Houdek till Kiev!

Houdek är välbekant om man följt Kroatiens nationella uttagningar på den här sidan millennieskiftet - han har försökt sex gånger förut utan att gå hela vägen, senast 2011 då han slutade som tvåa bakom Daria Kinzer då de båda sjöng sin version av samma bidrag, Lahor som senare sjöngs på engelska i Düsseldorf med titeln Celebrate. Han har fått flera prestigefulla priser för sin musik och är dessutom känd på hemmaplan som en av mentorerna i The Voice. På den betydligt mer negativa sidan har han uppmärksammats som homofob (se t.ex. här), vilket redan blivit en snackis bland eurovisionfansen.

Vi utlovas mer info inom kort om bidraget han kommer att tävla med i Kiev, men HRT lovar redan nu ett bidrag som kommer att väcka intresse - vad nu det kan tänkas innebära. Själv blev jag inte särskilt förtjust i den rätt bullrige kroaten när vi kunde följa honom i den där uttagningen 2011 även om han visade upp en stark sångröst - såhär lät han i finalen:
Jacques Houdek tävlar för Kroatien i Kiev Reviewed by Pierre on 16:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.