Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kommer Rumänien att joddla hem det i Kiev?

Ibland dyker det upp ett bidrag i någon av de nationella uttagningarna som består av så pass rent guld att det förtjänar ett alldeles eget inlägg - och nu är det dags för ett sådant!

I Rumänien håller man som bäst på att ladda för comeback sedan man brutalt kastats ur tävlingen förra året på grund av en skuld till EBU. Det gör man just nu genom att hålla auditions för 72 av bidragen som skickats in till den nationella uttagningen Selecţia Naţională. Dessa sänds nu i dagarna i rumänsk tv och kommer om en vecka att mynna ut i femton bidrag som får tävla i semifinalen den 25 februari.

Det är i den sex dussin stora högen av auditionlåtar som eurovisionfans över hela Europa har hittat bidraget Yodel It! med joddlande Ilinca och den lojt rappande Alex Florea och gjort det till en riktig snackis! Det talas till och med om att rumänerna har chansen att äntligen ta hem en eurovisionseger...

Nja, någon eurovisionseger tror jag väl inte på - men inte desto mindre är det här en riktig guldklimp i facket så-osannolikt-att-det-bara-existerar-i-Eurovision! Rap och joddling må ju låta som en helt omöjlig kombo - men Ilinca och Alex lyckas riktigt bra med att föra dem samman på ett sätt som får dem att well, åtminstone nästan, låta som gjorda för varandra (och för riktigt plågsam allsång på säsongens eurovisiondansgolv).

Återstår att se om låten ens får gå in i den rumänska huvudtävlingen, men att döma av klippet från duons audition nedan fungerar de ju faktiskt riktigt fint live! Så, vad sägs, är det här en vinnare, lite kul eller helt värdelöst?

Kommer Rumänien att joddla hem det i Kiev? Reviewed by Pierre on 18:21:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Den här är underbar men tror inte den vinner i Rumänien men den skulle behövas i ESC....

    SvaraRadera
  2. Jag tycker oxå den är underbar! :D Skulle bli väldigt glad av att få sen den här tävla i esc

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.