Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Mariette och Benjamin Ingrosso klara för Melodifestivalens final!

Melodifestivalens andra deltävling är i mål och vi har fått två nya finalister - men vilken nagelbitare det blev! Det skvallrande hjärtat nere i tvrutans hörn bekräftade snabbt det de flesta redan var överens om - att det bara handlade om tre bidrag den här veckan; Mariette, Lisa Ajax och Benjamin Ingrosso. Men också att de alla tre hade stort och till synes jämt stöd - vilka två fick egentligen flest röster?

Jag vrålade rakt ut här när Mariette sedan ropades ut som den första finalisten - hon var ju min stora favorit ikväll och det intrycket stärktes av ett riktigt eurovisionmässigt framförande. Snyggt! I ärlighetens namn ska dock sägas att jag faktiskt tyckte att alla de tre toppkandidaterna växte till sig i rutan - till exempel Benjamin Ingrosso, som ju fick den andra finalplatsen! En skön modern låt och ett riktigt proffsigt nummer - åtminstone om man försöker att inte låtsas om de där enorma aluminiumfoliebollarna han har bakom sig. Ajax-army verkade ha annat för sig än att rösta ikväll - de lyckades inte alls återupprepa förra årets bedrift att ge Lisa flest röster av alla de tävlande. Hon får nöja sig med en plats i Andra Chansen, trots att jag faktiskt tycker årets låt är starkare än My Heart Wants You Dead. Jag tippar hon trots allt finns med i finalen om en månad!

Den sista finalplatsen gick helt rättvist till Dismissed, ännu en positiv överraskning på scenen! Jag tycker de fungerade riktigt bra i den lite udda kombon av normutmanande klädsel och arenarock - och tittarna höll med, de hade det fjärde och sista bidraget som fick hjärtat att glöda ikväll.

För övrigt måste David Lindgrens mellanakt med ett medley av melodifestivalhits i ett rasande tempo nämnas! Förutom att det var riktigt underhållande så är det riktigt imponerande att han rodde det i land med all sång live! Jag är nästan beredd att förlåta förra veckans moderna dans... För övrigt avstår jag nog från att kommentera programledarna den här gången. Jag får nog försöka klara mig med en skämskudde inom räckhåll resten av den här säsongen...

Resultatet av den andra deltävlingen

Till final
Mariette – A Million Years
(Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson)
Benjamin Ingrosso – Good Lovin'
(Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon)
Till Andra Chansen
Dismissed Hearts Align
(Ola Salo, Peter Kvint)
Lisa Ajax I Don’t Give A
(Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad)
Utslagna
5.
Roger Pontare Himmel och hav
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)
6.
Etzia Up
(Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett)
7.
Allyawan Vart haru varit
(Masse Salazar, Samuel Nazari)

Vilket bidrag var din favorit i den andra deltävlingen? Rösta!

Mariette och Benjamin Ingrosso klara för Melodifestivalens final! Reviewed by Pierre on 21:39:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Nu känner jag att jag måste rätta här! Ajax fick inte alls flest röster av alla i deltävlingarna förra året! Hon fick bara mest i första omgången. Robin och Frans fick båda mer totalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag valde att inte reda ut detaljerna, men du har givetvis rätt. Det var i den första röstningsomgången hon fick flest röster, totalt fick Frans och Robin något fler.

   Radera
 2. Härligt! Då fick man alla rätt den här gången, supernöjd! Och David var såå bra i sitt medley!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.