Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2017: Minutklipp från Göteborg

Nu är vi äntligen igång på riktigt! Idag har de sju första tävlande intagit melodifestivalscenen i Scandinavium i Göteborg för de första repetitionerna och i samband med det fick vi vanliga dödliga också en chans att provsmaka - i år dessutom i dubbel dos! Förutom de sedvanliga halvminutklippen från repen får vi ju den här gången dessutom en hel minut i ljudfilsformat.

Redan igår kväll fick ju de pressackrediterade på plats i Götlaborg lyssna på hela startfältet i sin helhet och att döma av deras reaktioner verkar det bli en riktigt stark och jämn premiär med osäker utgång - och kanske till och med med en kandidat till slutsegern i Friends Arena!

Som vanligt är det inte helt enkelt att dra slutsatser utifrån korta klipp, men jag tycker ändå att jag skaffat mig en ganska god uppfattning efter några lyssningar. Åtminstone om vad jag tycker. Det känns lite svårare att tippa hur det faktiskt går!

Om jag får bestämma så lever Nano upp till hypen och går direkt till final! Det låter ruskigt mäktigt, som ett Hozier med en souligare röst och uppbackning av en fet gospelkör. Jag får gåshud bara av att skriva den meningen! Rimligtvis får han sällskap dit av Ace Wilder som låter lite mindre edgig men desto mer omedelbar den här gången men lättigenkännliga Ace-verser och en riktig poprefräng.

Det tredje bidraget jag verkligen gillar är Adrijanas! Tungt basig hiphop på svenska i bidraget som låter mest 2017 av alla i fältet. Här är jag mer tveksam till att jag verkligen får som jag vill dessvärre, det är liksom lite för rätt och aktuellt för att ha hunnit skaffa sig publik nog för att räcka - men går Adrijana genom rutan så vet man aldrig. Sedan blir det ett hopp på min skala ned till Dinah Nah! Christer Björkman sade någonstans att det inte finns någon schlager i startfältet i år - men One More Night är i mina öron ganska precis hur en modern pop-schlager låter! Numret ser lovande ut och jag kommer att dansa till den här hela våren, men dessvärre låter det lite tunt, som om Adrijana på startnumret före gjorde slut på all bas. Risken är stor att Dinah inte är kvar i tävlingen när lördagen är slut, men jag tänker hoppas fram till dess!

Då känns De Vet Du farligare. Jag är inget fan av humorbidrag, men hade ändå vissa förhoppningar här - en del av grejerna de gjort förut är ju faktiskt rätt kul. Det här är inte det. I mina öron låter det mest som ett substanslöst gapflabb. Farligt blir det ändå med ett shownummer som gjort för att fånga kidsen. Boris René blir perfekt som partystarter, men låten känns för mycket Bruno Mars by the numbers och åker rimligen ut direkt. Hur jag än räknar hamnar Charlotte Perrelli sist. Jag har all respekt för att hon vill trampa upp nya stigar, men om de här krystade klyschorna ska föreställa något uppriktigt och äkta så föredrar jag att man fortsätter med yta, bling och tonartshöjningar. Ungefär så just nu - återstår att se vad som händer när vi får se och höra bidragen i full kraft på lördag! Vad tycker du?

Vilket bidrag är bäst? Rösta!


1. Boris René – Her Kiss
(Tim Larsson, Tobias Lundgren)


2. Adrijana – Amare
(Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi)


3. Dinah Nah – One More Night
(Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, dr Alban)


4. De Vet Du – Road Trip
(Johan Gunterberg, Christopher Martland)


5. Charlotte Perrelli – Mitt liv
(Charlotte Perrelli, Lars Hägglund)


6. Ace Wilder – Wild Child
(Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder)


7. Nano – Hold On
(Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson)
Melodifestivalen 2017: Minutklipp från Göteborg Reviewed by Pierre on 16:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.