Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalen 2017: Minutklipp från Malmö

Det är dags att dra igång vecka två på årets melodifestivalturné! Den här gången drar vi till säsongens sydligaste stopp och idag har veckans sjua premiär-repat på scenen i Malmö Arena! Därmed får vi också veckans första smakprov på de tävlande - dels i ett halvminut långt klipp från själva repet och dels i ett minutlångt klipp av låtens studioversion!

Första veckan lade ribban relativt högt med ett par riktigt starka finalister, även om i stort hela skalan behövdes för att bedöma alla deltävlingens bidrag. Återstår att se om man håller nivån i Malmö eller om det blir en typisk andra deltävling - den hör ofta till de svagaste när det väl är dags att sammanfatta årets fyra.

Efter att ha hört den första deltävlingens minutklipp gick jag ju genast igång rejält på ett par av bidragen - men den här gången får jag faktiskt inte den känslan av någon av de sju i den andra deltävlingen. Förklaringen kan ju tänkas ligga i att guldkornen inte är lika omedelbara eller lika lättfångade på en minut, men så här långt är jag allt en smula besviken. Särskilt som jag faktiskt hade en del förväntningar. Nåja, jag lämnar helt öppet för att bli positivt överraskad på lördag!

Mest lovande känns i alla fall Mariettes A Million Years! Hon har fördel från start genom att jag älskar hennes uttryck - självklar självsäkerhet i kombination med en egen röst som motsägelsefullt nog rymmer en ton av sårbarhet. Det börjar dessutom lovande när låten bygger upp snyggt från ballad till en modern poprefräng - men jag hör aldrig DET. Den där melodifestivalvinnarviben jag hade hoppats på. Mycket talar för att det här är min favorit på lördag, men jag hoppas på tillväxt till dess.

Mycket talar dock för att Benjamin Ingrosso är den som sitter säkrast på en finalplats. Hans Good Lovin' kombinerar Justin Timberlakes framgångssound med rötter från Stevie Wonders klassiska hitkatalog. Killen är ju dessutom nära nog född på scen och lär bära upp låten till dess fulla potential. Problemet är mest att det snarare låter som ett duktigt försök att fånga en stil än att skriva en hit.

Det känns dock mer svårtippat den här veckan. Lisa Ajax lär utmana om en finalplats med en ung fanbas och en redan på förhand omskriven låt. Jag kanske är lite farbror här, men jag hade nog tyckt det varit mer sofistikerat, eller rent av effektfullt, om man utelämnat f-ordet. Nu känns det lite för mycket uppkäftig tonåring för att jag ska gå igång, även om det görs i en snygg Sia-ballad. Jag underskattade hennes My heart wants you dead förra året och risken är kanske att jag går i samma fälla i år...

Bland övriga fyra ser jag potential i Dismisseds Hearts Align som låter arenarock inte särskilt långt borta från låtskrivaren Ola Salos The Ark. Den kanske kan blir riktigt bra i fullversion? Etzia har en spännande röst i något som låter Kizunguzungu i Karibien, Roger Pontare låter som ett koncentrat av alla klichéer man förknippar med honom och Allyawan låter som en genuin representant för sin genre, vilket samtidigt lär göra honom för smal för sammanhanget - just nu tippar jag dem på de tre sista platserna.

Sammanfattningsvis ett svagare startfält än förra veckan att döma av minutklippen - men samtidigt ett mer svårtippat! Ungefär så just nu! Vad tycker du? Rösta i omröstningen nedan och i kommentera i kommentarsfältet!

Vilket bidrag är bäst? Rösta!1. Mariette – A Million Years
(Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson)


2. Roger Pontare – Himmel och hav
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)


3. Etzia – Up
(Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett)


4. Allyawan – Vart haru varit
(Masse Salazar, Samuel Nazari)


5. Dismissed – Hearts Align
(Ola Salo, Peter Kvint)


6. Lisa Ajax – I Don’t Give A
(Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad)


7. Benjamin Ingrosso – Good Lovin'
(Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon)

Melodifestivalen 2017: Minutklipp från Malmö Reviewed by Pierre on 16:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.